Видео преглед на вестник Уикенд

събота, 16 октомври 2021 г.

Списание 8, брой 10/2021 г.

Света Петка

Тя е българка, но я почитат всички на Балканите. Стотици са свидетелствата за чудесата й

Източник - списание 8

Света Петка
Застъпницата на България
Д-р. инж. Гинка Стоева, снимки Добрин Кашавелов
Светците все още са тук! Неподвластни на пространството и времето, даряват безусловна любов, крепка вяра и хиляди изцеления. Помагат ни и ни напомнят, че святостта е безгранична. Преданията и легендите ги възкресяват чрез чудесата, които се случват, за да ни покажат силата на българските корени и мощта на човешкия дух. Малко известни факти, неописани досега истории на потомци и свидетелства на очевидци, представят една нова и различна реалност за живота и делата на света Петка Българска – светица, почитана от векове. По какъв начин тя покровителства семейството и брачната обич, закриля децата и майките, дава упование и надежда в трудни моменти?  Отговорите ще откриете на следващите страници.
ТЯ СЕ ВЪРНА ЗАРАДИ НАС. Св. Петка напуска обителта си в Египет, за да лекува и да остави целебните си мощи у нас.
Животът на света Петка е изпълнен с лишения, изпитания и добротворство. Отива си от този свят в самота и забравена от всички. Мощите й обаче излъчват невероятна духовна сила, която обединява религии и преклонява царе през вековете. Дори и днес света Петка се моли за всички нас.
НЯМАТ КРАЙ ЧУДЕСАТА Й. Светицата дарява с рожби бездетни семейства, лекува деца, а „сълзите“ й връщат зрението.
Св. Петка е най-почитаната българска светица. Храмовете, издигнати в нейна чест, са над 130 в цяла България. Екип на Списание 8 обиколи някои от тях – в Трънско, в Плевен, в София и в с. Борика, Софийско, в Белчин и др., за да провери действително ли светицата помага и до днес.  Този разказ е от района на Трънско, защото тук открихме истинско съзвездие от светли хора, които тачат покровителката на България и са свидетели на чудесата й.
ОБЩУВА СЪС СВЕТЛИТЕ ДУШИ НА ЗЕМЯТА. Св. Петка си общува със св. Терапонтий и с Ванга. Той пише житието й, а пророчицата й издига бял храм.
Светците прекосяват световете, защото обитават друго измерение, редом с ангелите. От там ни изпращат знаци, а мощите им вършат чудеса векове след като са извървели земния си път. За света Петка се знае, че може да преминава границата между отвъдното, миналото и бъдното, да общува със светли души и да им предава послания - било в сънищата, било като видение или по друг мистичен начин. Подобно на други светии тя дава наставления, съвети и им помага в богоугодните дела за утеха на страдащите.



 

Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads