Видео преглед на вестник Уикенд

вторник, 26 октомври 2021 г.

BIOGRAPH - Октомври 2021 г.

 „Биограф“ анализира феномена Живков

110-годишнината на най-дълго управлявалия политик е темата на списание №1 у нас. Очерци за Михаил Горбачов и Микис Теодоракис и интервюта с Любо Киров и Хайгашод Агасян са сред другите акценти в октомврийския том #121

Източник - списание Биограф

„110 години и 33 от тях“ е мотото на октомврийската история от корицата на „Биограф“. В новия брой, който вече е на пазара, списанието припомня житейската съдба, възхода и падението на най-дългогодишния управник в новата ни история. С много фактология и снимки, някои от които изключително редки, изданието прави дисекция на явлението Бай Тошо, с което живяха поколения българи. На фона на предстоящите поредни избори у нас, „Биограф“ търси отговори на въпроса как десетилетия наред беше възможен този феномен и дали историята би се повторила отново.

В отделен голям очерк – „Герой за Запада, предател за Русия“ – списанието припомня и биографията на Михаил Горбачов – човека с основна заслуга за сгромолясването на социалистическия блок и идването на демокрацията в страните от Източна Европа. Друг ключов материал в броя е този за гръцката музикална легенда Микис Теодоракис, който почина през септември на 96 години.

Интервюта с композитора Хайгашод Агасян и с певеца Любо Киров и любопитна класация на най-емблематичните филми в хорър-жанра допълват богатото съдържание на 121-ия том на списание №1 у нас. Цената му остава непроменена – само 8 лева.


Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads