Видео преглед на вестник Уикенд

понеделник, 19 януари 2015 г.

Седмичен хороскоп

19.01-25.01-2015г


Новата седмица стартира с Новолуние в Козирог, така че „ще посее семена”, които отново ще имат важно отражение за социалния статус на мнозина и ще прорастват в идеи, решения през следващия лунен месец. Преобладаващата енергия през тези дни е на огън-земя, а това е една от най-съзидателните комбинации, защото ентусиазмът ще бъде направляван и фокусиран към конкретно постижима и съвсем материална/реална цел, ще се забелязват практичност и  настойчива упоритост за постигането й.
Оформя  се водеща тема, която ще засяга колективи , цели общества и тя ще се раздухва през следващите дни и седмици, ще се „предъвква” и преразглежда до началото на март.
Част от вниманието ще е насочено към въпроси свързани с „правото”- най-общо казано, със истината и справедливостта,  а и с пътувания, предимно задгранични.
В личен план- тенденцията ще провокира не един разяснителен разговор, ще се проверяват и стиковат бъдещи намерения, чувства и т.н. , а в обществен- това може да са значими юридически казуси, които ще са под светлината на прожекторите и ще генерират трансформации, събития и т.н.
При всички случаи информационният поток е засилен, ежедневието носи изненади и не протича според предварителните очаквания, особено в сряда и четвъртък. През тези дни Меркурий обръща своя ход, ние сменяме мнението си или се връщаме назад към отминали и неразрешени проблеми, „взираме се” от друг и по-задълбочен ъгъл, благодарение на „разстояние и време”.
На 22 януари Слънцето преминава в сектора на Водолей и от тази позиция постепенно ще подчертае ролята на цели групи от хора- обединени от идеология или каузи. Това е и периодът на „обратите”, подходящ да защитите позициите и авторитета си сред другите или пък да се издигнете чрез тях. Много лидери и на различни нива ще бъдат провокирани да действат в подобна посока, съответно да изказват решения засягащи мнозинството.
До 28 януари Марс- символ на енергията и силата ни, начина по който действаме ще е в плен на Нептун. В позитивен план това ще отключи творческите нагласи и интуиция, някой могат да извършат „скок” в духовното си развитие, поради ярки и неспецифични преживявания. Но Нептун е символ и на илюзиите, само-заблудите, а и на криминалния, неморалния начин на мислене, съответно- базисни реакции и проявления.
В петък този съвпад ще се активира от транзитната Луна- прозрения граничещи с ясновидство, мощни предчувствия. Онези от вас, които имат проблеми с психиката и нервите да избягват всякакво натоварване, нека последните дни минат по-лежерно, пийте много вода, ако имате възможност- вземете си душ няколко пъти.
Имунитетът е доста занижен!!!
Възможен е пик от измами или други инциденти, които ще се отразят силно на емоционалното ни състояние. Но и отпорът от страна на официалните структури също ще е значим. По различни поводи те отново се активизират и се оказват „по острието на бръснача”, тема на обсъждане като минимум….
Овен
Новолунието от понеделник и вторник ще акцентира или посочи  темите и въпросите, които ще стоят приоритетно пред вас през целия следващ месец. Обръщайте внимание на събитията, опитайте се чрез своята инициативност да „посеете семената на нещо хубаво”, което ще прорасне през следващия месец и ще се имплантира пряко в социалния ви статус- кариерно развитие, брак. По-активните от вас, особено онези, които са управители или имат собствен бизнес- задължително ще отчетат това време като ключово за бъдещите им намерения и път на развитие.
През цялото време вашият управител Меркурий е като „под обсада”- Нептун му спуска мъгла от силни емоции, блянове, които пречат на обективността и правилните действия, а Сатурн пък ги препятства, все едно ви принуждава да карате на „газ и спирачка едновременно”.
Това, което ви помага е общуването с приятели, колеги-важни за вас хора. Те са източник на внезапни възможности, оригинални идеи, а и приятни известия. Въпреки всичко, реалността е силно изкривена и всичко се случва на фона на изненади, преувеличения, а за някой- и необмислени харчове, провокирани от околните или от желанието ви да „блеснете”.
От 22 януари Слънцето ще транзитира вече през сектора на Водолей и вие ще засилите ролята си в колектив, това е и период, през който можете да привлечете повече съмишленици, почитатели и симпатизанти, от които да извлечете ползи или удоволствия.
Същевременно успехите ви зависят повече от одобрението на околните, от тяхната благословия, така че е полезно съзнателно да се стремите към скрепване на връзки и т.н.
Сряда и четвъртък ви носят много изненади, получавате любопитна информация от любими хора. Внезапни възможности, но и обрати, ако не внимавате. Общуването е много полезно.
В петък, събота и неделя имате подчертана нужда от почивка. Не се претоварвайте, не позволявайте да ви въвличат в нечестни отношения, лъжи и интриги. Ескалира необходимостта да си изясните някаква истина или неща стоящи зад гърба ви и извън контрола ви.
Телец
През тази седмица можете да получите важни известия свързани с вашия социален статус- кариерно развитие, брак и т.н. Някаква тема в подобна връзка ще започне да звучи особено настоятелно, може да ви върне назад към преоценки, за да вземете окончателно решение, но бъдещите тенденции ще бъдат много по-ясни или в окончателен вид за мнозина едва в началото на март. До тогава предстои един от най-важните периоди за вашето развитие, когато безспорно ще вземете важни решения, ще проявите завидно упорство, което ще ви помогне да завоювате някакви успехи, а като минимум- ще защити авторитета ви.
Налага ви се да лавирате или да правите  компромис между лични виждания и очаквания и тези на вашето семейство. Но поне до август то е източник и основен ресурс на блага, освен това тенденциите, които създадете през този период ще ви влияе дълго, така че сега е удобно сами да прецените степента на толерантност в тази област…
Полезно е да обсъждате, преговаряте-ежедневието носи много внезапни възможности, от които да се възползвате. Но не чукайте на една и съща врата два пъти, ако не ви отворят, може би ще е по-правилно да се насочите към друга- отчетена вече като „вашата” и по-просперитетна. Някой от възможностите ще идват от далечен или съвсем неочакван източник.
Въпреки всичко, доста от вас ходят като по стъкло, така че е целесъобразно да се действа внимателно, за да се избегнат обрати, особено в сряда и четвъртък. Тези дни ви посочват силните страни, но „слабите звена” по пътя към вашето щастие или успехи. Обърнете внимание на тенденциите, ако имате възможност- коригирайте в по-подходящ за вас вариант.
В петък, събота и неделя важни за вас хора – от приятели и колеги до любовници са източник на силни емоции, оставят трайни следи и  впечатления в нагласите ви, влияят на бъдещите ви намерения. Пазете се да не ви въвлекат в интриги или да се възползват от добрината ви. В друг вариант- прозрения, предчувствия и разговори с тях са способни внесат значими трансформации, ако не на събитийно ниво, то поне в начина ви на мислене.
Близнаци
Звездите ви подтикват към по-активна позиция в живота поради повишена конкуренция и/или претенции свързани с ваши партньори -лични или делови, променени условия около тях, които рефлектират и върху вас. Може би не всички прояви ще бъдат честни или открити ,така че е в пъти по-важно  да се пазите от измами или удари под кръста.
От 22 януари Слънцето вече ще транзитира през Водолей, а това винаги е подкрепяща позиция за вас. Препоръчително е да водите преговори, да общувате- въпреки някой трудности, вие ще имате шанс да спечелите нещо чрез другите, особено, ако са личности стоящи далеч от вас- в пряк или преносен смисъл.
В понеделник и вторник Новолунието подсказва въпроси свързани с материалното ви положение- слаби звена, но и възможности. Посейте семена, които да прораснат в следващия месец ,но без дългосрочни и големи инвестиции и сключване на договори- ограничете се до степен-разговори…, ако е възможно, разбира се ,иначе е полезно да ползвате специалисти по интересуващия ви профил.
В сряда и четвъртък информационният поток е особено засилен. Изненади. Това са и дни, когато вашия покровител Меркурий- ще забави и обърне своя ход в ретрограден. Не е изключено да сте по-разсеяни и объркани от обикновено, да смените осезаемо настроението или мнението си по приоритетни въпроси. Раздухани обсъждания сега- ще ви влияят като фон и пренастройка поне до началото на март.
Петък, събота и неделя по различни поводи може да се окажат съществени за социалния ви статус /брак, кариера/ или поне за имиджа- начин по който ви възприемат околните. Привличате внимание или се оказвате в център от такова по различни поводи, вземате важни решения.
Рак
Новолунието от понеделник и вторник ви дава сигнали за силните и слаби страни във вашите партньорски взаимоотношения, които ще се развиват през следващия месец. Същевременно, това е удобно време да посеете позитивни тенденции, да се опитате да минимизирате негативите, ако съществуват такива разбира се.
От сряда все по-остро стоят чисто финансови въпроси- поради неправилни харчове, надвишаване на разходите от приходите, като минимум- ревизия на „чужди средства”. Разговорите са полезно, защото евентуални различия или спорове се тушират по-лесно в началото, а почти до началото на март подобни теми могат да се окажат водещи, да се преразглеждат и т.н. До кроя на седмицата обаче и особено в сряда и четвъртък е подчертано нежелателно да теглите кредити, да задлъжнявате, да давате пари на заем- после ще възникнат неочаквани усложнения. Имайте го предвид и внимавайте.
Ако работите- ангажиментите ви нарастват или са възможни вид непредвидени и усложняващи ситуации, които да ви натоварят допълнително- като пътувания например. Опитайте се да не се конфронтирате с по-възрастни или власт-имащи личности.
Обърнете и внимание на здравето си-по –уязвимо е от обикновено.
Любовта ви продължава да се трансформира и пряко да се влияе или определя от финансовото ви благополучие, ако там всичко е наред и във връзките ви ще е така.
В петък, събота и неделя имате силно въздействие върху околните, разгадавате ги с лекота, по-лесно проправяте идеите си. Притежавате силна интуиция, граничеща с прозрения и ясновидство. Доверете се на вътрешния си глас- той ще ви е верен ориентир – какда реагирате, кой път да поемете.
Лъв
Новолунието от понеделник и вторник може да ви покаже важни тенденции, да набележи силните и слабите страни в професионалното ви развитие. Разбира се в началото ще повлияете по-лесно на зададените тенденции, така че е полезно сега да канализирате събитията в една по-подходяща за вас посока, която ще се развива през следващия лунен месец. Приоритет по различни поводи стават ваши партньори- лични и делови. На 22 януари Слънцето ще премине в сектора на Водолей и докато е там вие ще зададете фон, който ще ви действа през цялата година…Същевременно ретроградното движение на Меркурий ще ви принуди да се върнете към отминали теми, да ги ревизирате, а в началото на март да оформите окончателно мнение, може би тон на важни за вас взаимоотношения. През тази и следващите седмици вашата популярност ще нарасне, по-лесно ще привличате внимание и симпатии, но до 24 е полезно да се пазите от преувеличения, които ще ви откъснат от действителността, ще ви разминат с реалността, така че се опитайте да бъдете по-умерени и не позволявайте някакъв въпрос да се раздуха и придобие неконтролируеми събития, граници…
Сатурн от полето на Стрелец ви кара да гледате по-сериозно на сърдечните ви връзки-от деца до любовници. Те могат да ви принудят да сте по-организирани. Ако имате собствен бизнес или сте управители на фирма- пазете се от откровени измами или преувеличения, за да не се „точи” психическия или физическия ви ресурс- в пряк или преносен смисъл.
До 28 януари се опитайте да не задлъжнявате, въпроси свързани с „чужди пари”- от банки до наследствени или парични средства на близки хора са източник на напрежение или загуби. Ако е възможно- отложете подобни теми.
В сряда и четвъртък интересни известия, изненади.
В петък, събота и неделя лайтмотив са материални приоритети.
Дева
Ежедневието ви е наситено с ангажименти и тенденцията ще се усили през настоящата седмица, особено, ако сте служители във фирма. Не е изключено да възникват нови и неочаквани задачи за изпълнение, които сменят ритъма на ежедневието ви.
От 22 януари вашият покровител Меркурий ще започне да се движи ретроградно, така че ще ви върне към отминали, но важни въпроси, които трябва да се ревизират, да оформят вид окончателно мнение, способно до началото на март да смени декорите около вас…Кои са основните теми в това направление, получавате сигнали в сряда и четвъртък.
Същевременно се натяга някакво напрежение в дома ви, което ще измества служебни приоритети към чисто лични- засягащи вашия партньор, семейство…
До 28 януари подобни теми са способни да отнемат значим психически или физически ресурс, пик през настоящия период са дните от петък до неделя. През тях можете да прозрете и някаква истина. В друг вариант е полезно да се пазите  от измами, доверете се на вътрешния си глас.
Везни
Новолунието от понеделник и вторник акцентира върху въпроси свързани със семейството или дома ви. Тези дни са показателни за силните и слабите звена, същевременно сега е полезно да „посеете” положителни тенденции в тази сфера, които да прорастват през следващия месец.
Ако сте служители във фирма, по всяка вероятност ежедневието ви е изпълнено с ангажименти, а за някой и повишена, нелоялна конкуренция. До 28 януари е препоръчително да не влизате в спорове на работното ви място, особено с по-възрастни или влиятелни лица.
В най-изпитващо положение са онези от вас, които са вид преговарящи или посредници, или им се налага да пътуват.
Меркурий и Венера, а от 22 януари и Слънце са във Водолей- факт, който ще ви надари с доза късмет, внезапни шансове…Въпреки всичко, най-удачни са по-краткосрочните цели, да реагирате на момента, пазете се от подвеждане.
Сериозни разговори и важни решения свързани с хора близки до сърцето ви- от любовници до пораснали деца ,които могат да придобият окончателен вариант в началото на март, а до тогава подобни приоритети ще се „преразглеждат” и преосмислят по различни поводи, анализи и разяснителни разговори са  доста полезни до четвъртък.
От петък до неделя е препоръчително да намалите темпото, да не се претоварвате, въпреки че едва ли събитията ще ви позволят отпускане.
Все пак е удобно да проведете вид очистителна диета, пийте повече течности, засилете имунитета си.
Скорпион
Новолунието от понеделник и вторник ще постави вид ново начало в начина ви на общуване  с важни за вас личности. В друг вариант- получавате съществена информация, която да ви влияе през следващите седмици, отразява се на договорни отношения, променя предварителните ви планове.
Семейни или лични приоритети изместват акцента от служебната ви реализация или пък й влияят в значима степен. Тенденцията се усилва от 22 януари, когато Слънцето също ще навлезе в сектора на Водолей и през следващите седмици ще ви принуди да „обновите” най- близката ви среда- отношения с любими хора и роднини или пък в чисто битов план, като ремонти, премествания, крупни покупки или продажби, които ще рефлектират върху финансовата ви стабилност.
В друг вариант – обсъждате кариерното си развитие със семейството си, налага ви се да избирате или да правите известни компромиси.  Най-показателни в подобно направление са сряда и четвъртък. Дните носят изненади и ако сега нахлуят такива в живота ви те ще са повод за „ревизирани” нагласи, преосмисляне и анализи, които ще приключат или ще имат по-ясна визия в началото на март.
От петък до неделя сте много емоционални. Инвестирате голям психически или физически ресурс в любими хора, а не е изключено и чисто материални блага.
В повечето случаи сте като магнит за околните и/или им оказвате мощно въздействие.
Стрелец
Новолунието от понеделник и вторник акцентира върху финансови въпроси- „осветява” силните и слабите звена в тази област. Същевременно, сега е полезно да инициирате вид трансформации, които ще прораснат през следващите седмици и ще ви помогнат да спечелите нещо.
Информационният поток около вас продължава да е засилен и източник на нови възможности, една част, от които и внезапни. Тенденцията се усилва от 22 януари и ще ви направи възможно най-удачните парламентьори.
В сряда и четвъртък Меркурий забавя и обръща своя ход в ретрограден-така че не е изключено да сте по-разсеяни, да изкажете неща, за които после да съжалявате. Не подписвайте договори сега, не си купувайте автомобил и по възможност отложете пътувания.
Някой от вас ще се върнат към стари теми или под влияние на „внезапни” ситуации ще променят мнението си. Приоритетни теми от подобен вид могат да се раздухат и да обсебят вниманието ви до началото на март, когато ще ги разрешите или приключите като тема.
От петък до неделя ескалира напрежение в дома или семейството ви. Възможно е да преувеличавате, но може и това да са сигнали за по-сериозни проблеми. Обърнете внимание на случващото се, бъдете максимално откровени и не позволявайте неискреност да нахлуе между вас и най-близките ви хора.
Ходете сред природата, излизайте навън и сред приятели- това ще ви зареди, а и дори може да минимизира тази тенденция…
Козирог
Второ Новолуние ще се случи във вашия зодиакален знак в понеделник и вторник, но този път в последните градуси на Козирог. Това означава, че теми, които сте отложили или забавили за разрешение сега ще преминат на „втори тур”, а събитията през следващия Лунен месец ще е в значима степен показателен за тенденциите през цялата година, въпросите и приоритетите, върху които ще се концентрирате. Ясно е, че ще трябва да обръщате внимание на събитията, при нужда- да коригирате.
В доста от случаите ще се оказвате водещата и решаващата фигура.
Натяга се необходимост да направите точен разчет за приходи-разходи, да потърсите допълнителни доходи. Подобна възможност да спечелите нещо е особено актуална в сряда и четвъртък.
През цялата седмица полагате усилия, за да съхраните добрия тон, който се усложнява по различни поводи.
От петък до неделя вид напрежение може да изкара на бял свят тайна или пък да чуете новина, която няма да ви се хареса твърде. Истината винаги е полезна, така че, ако има нещо „зад гърба ви” сега ще имате възможност да го „видите”, съответно да търсите-намерите решение.
Водолей
Новолунието от понеделник и вторник ще ви покаже ясно онова, което трябва да оставите зад гърба си или реално ще ви раздели с неща изживели своето време.
На 22 януари предстои важно астрологично събитие- Слънцето навлиза във вашия зодиакален знак и ще стартира новия ви годишен цикъл. Традиционно през следващия близо месец вие ще създадете енергийна програма за следващите месеци, а постиженията ви ще се имплантират пряко върху имиджа-начинът, по който ви възприемат околните.
Възможно е да балансирате между стари и обновени цели, да изпитате сериозни вътрешни колебания, рязко да смените мнението си или по-различни поводи да се върнете към миналото и да го ревизирате. Най-силна или показателна е тази прогноза в сряда и четвъртък. Ако съществуват такива въпроси, те ще се раздухат и ще ви влияят поне до началото на март, когато могат да бъдат разрешени или поне да получите по-голяма яснота.
За сега ежедневието е изпълнено с изненади, някой от които и сами провокирате.
До 28 януари финансовото ви състояние също може да бъде усложнено. Пазете се от измами или неправилни харчове.
Инвестиции или даване пари на заем от петък до неделя са изключително нежелателни. Не позволявайте тези теми да усложнят и/или да рефлектират върху взаимоотношенията ви с любими хора.
Риби
Новолунието от понеделник и вторник дава яснота за материалното ви положение- на какво можете да разчитате, съответно-не. Същевременно това са дни, когато е удобно да сте по-инициативни, да „посеете семена”, които да прораснат през следващия месец и ще ви помогнат да повишите доходите си, но само, ако се осланяте на вече завоюван авторитет, а не стартирате качествено различни проекти…. Пазете се от внезапни разходи…
От 22 януари Слънцето ще транзитира през Водолей и голяма част от събитията вече ще се движат основно според зададения вече ритъм. Инициативи или вид ново начало са крайни нежелателни, особено за родените през първата деката. Неправилни съждения, преувеличения или агресивно, прибързано действие, може да се отрази сериозно на социалния им статус- кариерно развитие, брак. Най-рискови дни са от петък до неделя. Същевременно, през това време Луната ще ви даде шанс вие да направлявате събитията и те ще се определят в значима степен от собственото ви поведение. Имайте го предвид и внимавайте, защото предизвиканите трансформации ще са трудно отменяеми.
В сряда и четвъртък Меркурий ще забави и обърне своя ход. Почти до началото на март остро ще стои някакъв въпрос, който ще трябва да оставите окончателно зад гърба си, за да не препятства чувството ви на щастие, професионална реализация , а и чисто – здравословно състояние.
Чувствата ви са подобно на „айсберг”- само малка част е видна…

Подготвен от Астро М Хороскопи

Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads