петък, 14 ноември 2014 г.

Списание „Меню“- Брой 77- 2014

Списание „Меню“
Брой 77/ Ноември-Декември 2014

В новия брой 77 на списание „Меню“ главната тема е кашкавалът. Закъде сме без този балкански млечен любимец? Чрез статиите в броя ще се запознаете с теориите за произхода му, ще разберте по каква технология се произвежда и ще посетите мандра „Равногор“ която се слави с добрия си кашкавал. Разбира се, ще имате и възможност да сготвите много и вкусни рецепти със славното жълто сирене.
Освен това ще ви запознаем с екипа на новаторския столичен ресторант „Щастливото прасе“, ще се разходим заедно из Веселата ферма в най-югозападния български край, а отвъд границите ни ще отидем до Португалия и ще се поучим от забележителната ѝ кухня. Рецептите в този брой са разнообразни и включват необичайни и неустоими десерти с патладжани, цвекло и моркови, чудесни рибни предложения, забележителни зеленчукови кюфтета и любимата на всички торта гараш.

Рецептите в брой 77:

Постни ястия
Гъби на тиган в индийски стил
Паста с тиква
Веган бургер с нахут
Зеленчукови кюфтенца със сладко-кисел сос
Португалски царевичен хляб

Ястия без месо
Кашкавалена къри супа в тиква
Безглутенова пица от карфиол и кашкавал
Патладжан бюрек
Пълнени патладжани с орехов сос
Паниран кашкавал
Мусака с праз, булгур и кашкавал
Цветна салата
Кашкавалени пикантни кюфтенца
Пататник в кори
Кашкавал на фурна

Ястия с риба
Печена ципура с артишок в пергамент
Хрупкаво печено филе от писия със слънчогледови семки
Кюфтета от бакаляо

Ястия с месо
Плетен хляб с кашкавал, пиле и броколи
Минитортички от паста и патладжани
Салата Big Green Egg
Хрупкави патладжанени рулца с доматен сос
Салата с прeзунто, смокини и балсамов оцет
Ориз с кайсии и патешко конфи
Свинско бонфиле със сукоташ от смилянски боб и летни зеленчуци и сос с луканка

Десерти
Френски сладкиш с круши и маслена коричка
Паштеис де ната
Морковена торта с мед, портокали и карамелизирани орехи
Терин от патладжани и шоколад
Веган брауни с червено цвекло и малини
Торта гараш с макове



И още:

Време за кашкавал

Вещи в занаята
Плетен хляб 

Сезонни рецепти с кашкавал

Рибни рецепти с5 продукта

Бързи рецепти

Меню с Гергана Лазарова

Модерни кюфтета без месо

Португалско меню

Десерти със зеленчуци

Торта гараш 

Меню навън
Щастливото прасе 

От натура
Веселата ферма

Вкусна истина
Мандра „Равногор“

Няма коментари:

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads