Видео преглед на печата

сряда, 26 ноември 2014 г.

Вестник "Досие"

Вестник "Досие"

Брой 1


Имотите на Цветан Василев

10 милиона лева струва да си съсед на президента и премиера в София, а 20 милиона евро - за да си част от квартала на руските олигарси в Швейцария

Имоти от Троян до Женева притежава семейството на Цветан Василев, пише в първия си брой вестник "Досие"..

В средата на октомври Софийска градска прокуратура започна разследване за пране на пари срещу банкера и съпругата му Антоанета Василева. Професорката от УНСС се върна в София и даде показания, но си тръгна без обвинение. Пред журналисти г-жа Василева потвърди разследването на вестник "Труд", че семейството притежава вила на Женевското езеро, закупена за 20 милиона евро с дарение от мъжа и банков кредит.

"Покривът дори тече", оплака се проф. Василева, която допусна, че чуждата банка, която им е отпуснала кредита за имота в Швейцария, може да го прибере, защото не са в състояние да изплащат задълженията си.

Българи, които живеят отдавна в Женева, разпознаха квартала, където семейство Василеви се е заселило, като място, което обитават руските милиардери, но не и също толкова богатите швейцарци.

Още през 2012 г. Антоанета и Цветан Василеви откриват свои сметки в лихтенщайнска банка в Цюрих, Швейцария. През периода до закупуването на имота банкерът последователно превежда по сметката на своята съпруга сериозни парични суми от други свои чуждестранни сметки.

Парите имат различен произход, включително доходи от консултантски услуги, изплатени на Василев от свързаната с него офшорна фирма „EFV International Financial Ventures Limited. Тя има дялови участия в българските дружества “ТЦ – ИМЕ” АД, “Хедж Инвестмънт” АД – част от групата на дружествата “бушони”.

Разследващите откриват, че въпреки сложните комбинации от различни транзакции, въпросните 20 млн. евро за женевската къща пак са пари на КТБ.

След закупуването на имота Антоанета Василева сключва през март 2014 г. договор с австрийската дизайнерска фирма “Йозеф Гьобел” ГмбХ, с предмет – вътрешно оформление на House Geneva. За услугите на една от най-скъпите фирми във Виена съпругата заплаща почти 2 милиона евро.

Какви други атрактивни имоти са открили разследващите, че притежава семейство Василеви, четете само в новия вестник "Досие"



Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads