Видео преглед на вестник Уикенд

неделя, 12 юни 2022 г.

Списание 8, брой 6/2022 г.


 Обичан като месия, наказван като престъпник


Мъченикът, безсребърник и лечител, духовен водач на българите, незаслужено потънал в забвение

Източник - списание 8


Мария Русева, д-р инж. Гинка Стоева
За българите със свръхспособности се говори много и още толкова тепърва предстои да се разказва. Всеки от ясновидците ни има ниша, в която отдава своята дан на народа. Влайо Жечев, познат като Дядо Влайчо, е имал една от най-тежките задачи сред ясновидците – да спасява хиляди, като лекува напълно безвъзмездно телата и утешава душите им по време на безмилостните им земни перипетии и несгоди. На свой гръб пророкът изпитва нечовешки жестокости, изживява живота си в непрестанна, всеотдайна служба към другите и разпалва у обикновения човек пламенен стремеж към живот по Божите закони.
ОБИЧАН КАТО МЕСИЯ, НАКАЗВАН КАТО ПРЕСТЪПНИК. Най-големият ясновидец на България, гледал на самата Ванга, помогнал на хиляди българи, е измъчван в лагери и гонен заради дарбата си.
ПРЕДРЕЧЕНА ОТ ДЯДО ВЛАЙЧО. Това е история за мистиката на предопределението, разкрито от Дядо Влайчо, и красотата на сбъдването. Героинята в нея е цигуларката Димитрина Бонева. Пророкът предсказва раждането и съдбата й. Казва за нея, че е „стар дух и че ще изпълни това, заради което е пратена“
ВЛАЙЧО Е ПРОРОКЪТ НА НАРОДА. Вижда войната, раждането на Симеон, смъртта на Георги Димитров, драмата на Тодор Живков с Людмила, разказва писателят Христо Нанев.
„Една лимонада не съм пил с парите на хората“, казал Влайчо на учителката по биология Дора Малчева
„Изцери тежко болна жена с пелин, сега е на 70 г., нищо є няма", разказва Златинка Петрова, женена в Коньово
„Името му е нарицателно, а истории за него провалили учебен час по време на соца", разказва д-р Иван Джеджев

От този месец цената на печатното издание става 8 лв.
Списание 8 обаче е двойно по-евтино за всеки, който избере да го чете в електронен вариант! Така щадим природата и без да сечем гори, пак можем да сме заедно.



Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads