Видео преглед на печата

понеделник, 18 май 2015 г.

Хороскоп 18.05-24.05.2015г.

Подготвен от Астро М Хороскопи


Новата седмица стартира с Новолуние в зодиакалния знак Телец, това означава, че през следващия лунен месец отново ще бъде приоритет финансовата стабилност и не само- тълкуванията могат да бъдат по-обхватни и отнасящи се до нашата „сигурност” и разбира се-  подчертано отражение върху материалното благополучие и социален статус. В последните градуси на Телец, Новолунието подсказва, че ако през предходното ние сме проявявали идеализъм, сега ще преобладават практичните оценки, но на база по-песимистични и реалистични съждения, защото трети деканат се владее от Сатурн. Това насочва и към друга перспектива- нарастване на необходимостта да се разплатим със стари дългове,  ретроспекциите и връщането към миналото по различни поводи ще преобладава и ще ни оказва значимо влияние. Същевременно, ретроградното движение на Меркурий от 19 май напомня, че решенията ще се забавят, защото ще се обсъждат и преосмислят повече от обикновено. В личен план- това може да е свързано с чужди ресурси, вид авторитети, които се стремят да наложат мнението си, но като че ли то вече не е толкова ясно, а това пък води до „буксуване”, неясноти и обърквания. В обществен план- това са спорни теми, които се отнасят до банки, оформяне на документи и работа на официални структури, ако имате взаимодействие с тях през идните дни, задължително ще го усетите.
Меркурий е ретрограден и в Близнаци- комуникацията и движението са затруднени, вероятността от заблуди и само-заблуди е голяма. Вероятността да ескалират и ситуации с откровени подвеждания, че и криминални прояви е повече от голяма. Не вярвайте на всичко чуто, а ако е възможно отложете сключване на договори, защото после ще се окаже, че нещо е неогледано, не води до желаните резултати и т.н.
В последно време Сатурн- символ на по-възрасти и/или власт-имащи лица / не винаги буквално/, репресивни органи и държавни структури е перманентно активиран. Това означава, че те ще бъдат по-активни, защото са „предизвикани” от една страна, но от друга ситуацията е такава, че ще играят по-скоро ролята на „спирачка”, отколкото на градивна подкрепа. Така ще се чувстваме обаче и в личните връзки, по отношение на „другите”- все нещо ще липсва, за да имаме усещането ,че сме разбрани, ще преобладава противопоставянето, особено, ако съществува възрастова или друга значима разлика между вас и околните. Единият ще влиза в ролята на „учител” , ще го поучава, насърчава  или ще се стреми да го ограничава с претенции. В позитивен вариант това е момент, когато разбираме на кого можем да разчитаме, какво изискват от нас, кои са слабите звена, способни да преобърнат живота ни в бъдеще, ако не вземем адекватни мерки.
Човек или тема от миналото ще обсебва цялото ни внимание, ще действа като фокусна точка – различна за всеки един от нас, но с  осезаем натиск върху психиката ни, ще бъде подложена на сериозен анализ и после ще е способна да ни превърти в коренно различна ситуация- примерно след 15 юни, тъй като „една последна капка е преляла чашата” на търпение /факт, потвърждаващ, че проявленията са с натрупване, а не случайни/. До тогава ще покажем дали сме способни да реагираме на предизвикателствата конструктивно или точно обратното-разрушително, а може би защото  поетият товар е твърде голям за нас. До средата на юни оценяваме в подобни крайности важни обстоятелства от начина ни на съществуване, засвидетелстваме уважение и привързаност или точно обратното.
Белите дробове, нервната система и психиката ни са по-уязвими, хора с подобни проблеми да намират подходящ начин да се разтоварват- с хубава музика, разходки сред природата.
Всички останали може да усетят прогнозата като са по-разсеяни или изморени.
Пазете се от отравяния /включително и с алкохол, лекарства/, опасността от инциденти на пътя продължава да е голяма…
Овен
Новолунието от началото на седмицата отново ще създаде импулс за „обновяване” на материалното ви състояние- чрез нови средства за печалба, преструктуриране на дългове- включително към банки, партньори и т.н. Шансовете ви да намерите допълнителни доходи не е малка, но може да се получава така, че постоянно да ги инвестирате или да покривате нараснали разходи. Подобни теми ескалират и са способни да се отразят на взаимоотношенията ви с близки хора. Някой от вас ще попаднат в спор, като минимум- разяснителни разговори за приходи-разходи, кариерно развитие и т.н. Семейните Овни получават подкрепата на най-близките си хора, но вид неудовлетворение ще изисква „наместване на пластовете”, делегиране на отговорности, преосмисляне на роли в дома и т.н. За свободните Овни любовта е на заден план или на ниво „флирт без сериозни емоционални обвързаности”. Нови връзки не са толкова вероятни, колкото изненади и връщане към стари другари, партньори, които ще напомнят за себе си по различни поводи.
Информационният поток продължава да е доста засилен, но ретроградното движение на Меркурий от 12 май подсказва, че не бива да вярвате на всичко чуто, а и отминали теми, които уж са ви били ясни, за някой-дори приключени, ще се активират отново,  ще се преразглеждат и преосмислят. През цялото време съществува опасност от изкривяване на истината- може вие да мамите, но и вас да ви подвеждат. Пазете се от подобни тенденции, те така или иначе ще „лъснат” след 12 юни. Не е благоприятно да се сключват договори, пазете се като шофирате, ако пък имате собствен автомобил- не са изключени някакви проблеми с него.
В понеделник сме под влияние на Новолунието- хубав ден да се правят положителни проекции за материалното благополучие.
Вторник и сряда са променливи-едва ли събитията ще протичат по предварителен график, важни и/или интересни новини.
В четвъртък и петък имате нужда да намалите темпото, емоциите преобладават и вие „кипите” под тяхно въздействие-опитайте се да намерите вътрешен баланс и да не действате прибързано.
Най-хубави са –почивните дни-събота и неделя, особено, ако сте планирали почивка с приятели и сред природата.
Телец
Новолунието за вас от началото на седмицата ще ви повлияе като силен импулс да утвърдите авторитета си, да положите вид ново начало в живота си, особено за родените през трети деканат, но и всички останали в различна степен. Голяма част от посланията са свързани или се определят от „другите”- брачни партньори, по-възрастни или други влиятелни личности в живота ви, които ще се превърнат във фокусна точка, а на база преосмисляне в това направление, до средата на юни вие ще вземете решения, които са способни да преобърнат живота ви. Като минимум около Новолунието става ясно, с какви повишени отговорности се натоварвате, благодарение на променени обстоятелства около ваши близки или пък отправени претенции спрямо вас самите, с които ще трябва да се съобразите. Всички ескалирали въпроси сега не са случайни в тази плоскост, а са натрупани във времето и клонят към развръзка.
През цялата седмица нараства вероятността за много емоционални разговори, научаване на истина, оставяща дълбоко впечатление и отражение в душата ви. И нека това да е възраждащо, да ви стимулира, да ви помогне да вземете правилни решения.
Материалното положение е сложно и продължава да се заплита поради нараснали разходи и/или може допълнително да се обърка под въздействието на колеги, приятели, близки, внимавайте- пазете се от подвеждане- умишлено или не, особено във вторник и сряда /но генералната тенденция ще е валидна до средата на юни/.
В четвъртък и петък информационният поток е засилен, носи изненади и обрати.
В събота и неделя- прекарвате най-добре в компанията на семейството си. Ако съществува напрежение в тази област- шанс да го отстраните, ако желаете разбира се.
Близнаци
Най-важното събитие за Близнаци през тази седмица е обръщането на Меркурий-вашият управител в ретрограден ход /от 19 май до 12 юни/. На повечето от вас тенденцията ще повлияе като „късо съединение” в душата, така че не една тема, която сте си мислили ,че ви е достатъчно ясна, ще се върне за „преразглеждане” и преоценка, но разбира се- не без повод. Ескалира необходимост да се върнете към въпроси от миналото, които ще ви  разделят с някакви илюзии до средата на юни, а като минимум- преценката и начинът ви на мислене ще станат по-сериозни на база опит-грешка.
Новолунието от понеделник подсказва, че приоритет за родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен , ще бъде необходимостта да оставят нещо зад гърба си, преди да продължат напред и не само сега, а и през следващата рождена година. Хубаво е на този етап  да се отсеят силните и слабите звена, да се обърне внимание на „знаците на Съдбата”, така че да се вземат своевременно най-правилните решения.
От вторник Луната, а от сряда Слънцето ще преминат във вашия зодиакален знак и постепенно ще повдигнат тонуса ви, ще ви заредят енергийно през следващите дни. Хубаво е да се по-активни, за да не прерасне астрологичното влияние в нервно напрежение.
През тези дни вие привличате внимание и се оказвате в център от събития. Въпреки всичко, налага ви се повече от обикновено да се съобразявате с околните-те се явяват като спирачка или вие не чувствате достатъчна подкрепа от тяхна страна. Междувпрочем подобни перспективи е полезно да се пресекат в началото ,за да не се превърнат във фон на взаимоотношенията ви.
В четвъртък и петък –финансовото ви благополучие е водещо, не се препоръчват поемането на рискове, задлъжняване, даване на пари на заем…
В събота и неделя сте търсена и предпочитана компания.
Рак
Венера продължава да ви закриля, така че вие сте като галеници на Съдбата, които винаги ще намират начин да извличат ползи, дори и в обективно сложни ситуации.
Под влияние на тази планета вие променяте имиджа си- външен вид буквално или начинът, по който ви възприемат околните по други поводи- защото обстоятелствата около вас са се трансформирали, линията ви на поведение, че и социален статус.
Новолунието от понеделник подсказва, че ролята ви в колектив- приятели, колеги, семейство ще премине на ново ниво. До средата на юни е важно да отстоявате имиджа и авторитета си ,завоюваните вече позиции, но също и да набележите онези сфери от начина ви на съществуване, които са изчерпани и трябва да отпаднат- задължително получавате подобни сигнали, особено във вторник и сряда.
В четвъртък и петък привличате внимание, сами направлявате тенденциите, може да изненадате както себе си, така и другите.
В събота и неделя- спонтанни разходи, но и подаръци.
Лъв
Новолунието от понеделник ще постави акцент и за следващия месец върху социалния ви статус- кариерно развитие, брак, като минимум- начин, по който ви възприемат околните. Той се трансформира и преминава на ново ниво, поради вас самите или обновените условия около начина ви на живот, изисквания, които се отразяват и върху собствения ви авторитет. Така или иначе, през тази, а и следващите няколко седмици, вие ще трябва да акцентирате върху по-добрите си позиции сред другите-близки, приятели, колеги, подобни теми дори и да ви са се стрували изяснени, сега ще се преразгледат и преосмислят-това може да са стари връзки, които ще напомнят за себе си или теми от миналото свързани с тях ще се активират и ревизират, така че до средата на юни ще заемат друго място в сърцето, а  и битието ви.
Във вторник и сряда получавате първи сигнали в тази посока. До средата на юни ще пресеете не една важна за вас връзка. Хубавото е, че винаги едни шансове ще бъдат заменяни от други, тълкуванията под опеката на Юпитер продължават да бъдат „всяко зло за добро” и вие ще се убедите в това, макар и на по-късен етап, когато Меркурий отново стане директен и разплете възел от емоции, затягащ се в настоящия момент…
В четвъртък и петък подсъзнанието ви работи на пълни обороти, всичко ценно за вас се вижда от друг ъгъл, а до колко ще е ценно и за в бъдеще- получавате „сигнали” през тези дни.
Силна интуиция-доверете й се, но си дайте почивка и/или намалете темпото, за да се вгледате в цялостната картина, а  ида се презаредите с енергия-имате нужда от това.
В събота и неделя ще намерете начин да порадвате сърцето си.
Дева
Новолунието от понеделник ще превърти на втори тур приоритетни въпроси свързани с роднини, хора стоящи далеч от вас, пътувания уреждане на документи и т.н., които ще клонят към изясняване, дори финал. Същевременно настъпва един от най-важните период в годината за социалния ви статус-кариерно развитие, брак, намерения за бъдещето и т.н. От вторник Меркурий започва да се движи ретроградно, така че подобни теми ще се преосмислят по-скоро на този етап, разбира се- не без причина, а поради някаква „стара песен на нов глас”-образно казано.
Но звездите няма да ви дадат право да се отпускате, напротив- повишена конкурентна среда и/или други „външни” фактори ще ви принуждават да се мобилизирате и като минимум- да задържите статуквото, а в друг вариант, доброто ви представяне на този етап ще действа като трамплин за собствените ви амбиции след 15 юни, не по-рано. До тогава трупате енергия, домогвате се до странични и всякакви други допълнителни възможности, които няма да пропуснете и ще внесат компенсации на евентуални затруднения.
Най-важни и показателни са вторник и сряда.
В четвъртък и петък можете да разчитате на приятели и близки, водите емоционални разговори, получавате подобни новини, които да докоснат сърцето ви.
В събота и неделя имате нужда от почивка или предпочитате уединението пред шумните компании.
Везни
Новолунието от понеделник ще ви превърти на още един тур изискващ от вас по-значими трансформации, ако не в начинът ви на живот, то поне в този на мислене, идеи за бъдещето ,начин по-който ви възприемат околните, че и материално благополучие, което под влияние на „другите” се трансформира. Ако има дела- свързани с чужди ресурси- банки, юридически казуси, на партньори или семейни обстоятелства, то до средата на юни те ще ви покажат в особено ярки краски всички слаби звена, които препятстват пътя ви към успеха и/или усещане за щастие, за да имате шанс да ги отсеете, набележите, съответно –отстраните.
Същевременно, звездите постепенно ще разширят хоризонтите пред вас с допълнителни възможности, подкрепа от висше-стоящи или хора, които да са далеч от вас- в пряк или преносен смисъл. Теми като пътувания, професионален ценз и/или образование ще се превръщат във фокусна точка- натягаща нужда от внимание, но и полезна, даваща ви „зелена светлина” точно по подобни приоритети.
Най-важни и показателни за социалния ви статус са четвъртък и петък.
В събота и неделя се разтоварвате в приятна компания.
Скорпион
Новолунието от понеделник ще  прикове вниманието ви за още един месец приоритетно към ваши партньори-лични или делови, които ще преосмислите и ще влияят не само на чувството ви на щастие, но и материално благополучие, сигурност- в един по- широк смисъл.
До средата на юни вие се намирате в силно трансформиращ период, а натискът да промените намеренията си, ритъмът в ежедневието- ще бъде значим и всеки ще го усети в различна степен и малко или много ще се придвижи в нова посока. Ако има нещо, което си отива от живота ви, то няма да бъде случайно, а в резултата на натрупвания във времето, но след 15 юни и през юли-компенсирано от нещо по-надеждно.
За сега –получавате сърдечност от деца и други близки до сърцето ви личности, които ще ви зарадват и изпълнят с обич.
Вълнуващи новини, емоционални разговори, срещи, пътувания, особено в четвъртък и петък…
Във вторник и сряда се пазете от загуби, но не са изключени и принудителни плащания, дните са важни за финансовото ви състояние- внимателно вземайте решения, а не прибързано.
През почивните дни сте крайни, но и впечатляващи, готови да водите битки и да побеждавате.
Стрелец
Новолунието от понеделник ще създаде необходимост и през следващия лунен месец да стабилизирате позициите в професионален план, като поемете повече отговорности, а ако нямате работа- да си намерите. При всички случаи- ежедневието ви ще е изпълнено с ангажименти, които пряко ще се отразят на благосъстоянието ви.
Партньорските отношения-лични и/или делови е друг фокус, който ще ескалира и ще е все по-значим, както за чувството ви на щастие, така и за успехите ви. Едва ли можете да разчитате на подкрепа, поне не такава, каквато очаквате, но конкуренция в лицето на другите, дори и под формата на „дразнител”- ще ви действат мобилизиращо и стимулиращо.
Семейството, домашни условия на съществуване и  близките ви може да ви натоварват повече от обикновено и по различни поводи, подобни теми ескалират, преразглеждат се, хубаво е да се стремите да ги потушите в началото, подобно на пожар и да не позволявате да се разгори до 15 юни, после всичко ще се разреши поетапно  или ще продължи по инерция- зависи от вас.
Понеделник е важен  за професионалната ви реализация.
Вторник и сряда са показателни за отношенията ви с любими хора- „проглеждате”, разбирате истина или виждате „с други очи”.
Четвъртък и петък- непредвидени харчове.
В събота и неделя сте емоционални, но притежавате доза късмет, преобладава ентусиазмът и положителното въодушевление.
Козирог
Новолунието от понеделник ще прехвърли и за следващия лунен месец приоритети свързани с хора близки до сърцето ви-деца, любовници, партньори. Те ща се източник на силни емоционални преживявания, които рефлектират и върху вас- чрез новини, вълнуващи и разяснителни разговори, необходимост да вземете крайни и трансформиращи решения, защото вид статукво между вас е на изчерпване и/или обновените условия на съществуване, „сменените декори”- в пряк и преносен смисъл го изискват.
Ретроградният Меркурий от 19 май подсказва обаче, че изказани мнения не са окончателни, възможни са преувеличения, само-заблуди, но и откровени подвеждания, от които е целесъобразно съзнателно да се пазите, като не прибързвате, разчитате на натрупания си опит и доказани вече здрави ориентири в живота.
Ако сте служител във фирма- ежедневието ви ще по-натоварено с допълнителни ангажименти или отговорностите се променят поради нараснали изисквания, конкурентна среда и т.н. Избягвайте конфронтации с в власт-имащи, за да не си създадете трайни врагове.
Понеделник е показателен в това направление- от какво да се пазите, на какво да разчитате. През него може да зададете тон на цялата седмица, че и месец.
Вторник и сряда са натоварени, но носят и изненади, правете краткосрочни планове, стъпка след стъпка, за да можете да реагирате на момента.
В четвъртък и петък популярността ви расте, но сте доста чувствителни поради реални събития и/или преоценки на връзки с близки хора, положение в обществото- най-общо казано. Подходящо е да насочвате преживяванията в една по-подходяща за вас посока, това е подходящият момент!
В събота и неделя се нуждаете от почивка…
Водолей
Новолунието от понеделник ще ви принуди през следващия лунен месец да изправите евентуални недоразумения в дома, семейството, близки и роднини, имуществени дела, ремонти и т.н.. Неща за които не ви е стигнало време или психически, физически ресурс- сега ще изисква да се мобилизирате, така че да създадете атмосфера, в която ще пребивавате през следващото полугодие. Периодът е значим в подобно направление и придобива окончателен изглед до 15 юни- действайте, насочвайте в една по-позитивна и подходяща за вас посока, ще имате такъв шанс.
Хора близки до сърцето ви точат ресурси- чисто финансови, а може и психически. Разбира се, ако това е помощ за деца и други любими хора-всичко е наред. Някой Водолеи пък може да решат да инвестират в бизнес, почивка…каквито и да са причините, вероятността „джобът” ви да олекне е значим и като минимум е полезно да се пазите от измами, да не давате пари на заем, да не задлъжнявате , а и да имате предвид, че после трудно ще си върнете  средствата.
Във вторник и сряда сте пробивни, шанс да насочвате събитията, да „ловите риба в мътни води”. Но психиката и настроението са неустойчиви и измамни, дори за вас самите.
В четвъртък и петък ангажиментите са повече отколкото ви се иска, силни емоции на работното място, за някой-любов с колега/колежка…
В събота и неделя- развличате се с вашия партньор или няма да ви липсва компания.
Риби
Новолунието от понеделник обещава, че информационният поток и през следващия лунен месец ще е особено засилен около вас, ще чуете новини, които ще са важни, за някой те ще преобърнат действителността чрез „проглеждане” на истина, а за други- чрез вземане на окончателни решения, подписване или скъсване на договори, активиране на теми с пътувания, взаимоотношения, които ако не са били разрешени до сега, тогава до средата на юни ще ви се представят в доста ярки краски, за да ви подбудят към действие.
Същевременно се активират стари теми свързани с домашните условия, семейство, партньор, деца- нещо като „дежа вю” и/или ако има натрупани недоразумения в  подобен план те задължително ще се представят, може и под формата на „сметка”,  виждане на действителността такава, каквато е без компромиси и украси…
Но това винаги е полезно, защото помага да се вземат адекватни мерки към така наречените „слаби звена”.
До средата на юни избягвайте ескалация на напрежение в дома ви, защото после ще като фон през следващите месеци, че и години.



Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads