Видео преглед на вестник Уикенд

неделя, 15 февруари 2015 г.

Хороскоп 16.02-22.02.2015г.

Хороскоп 16.02-22.02.2015г.


Луната клони към Новолуние, така че до сряда е целесъобразно да не стартираме нови начинания, а да се движим по отъпкани и познати пътеки. Традиционно около Новолунието тонусът не е твърде висок, а сега поради допълнителни астрологични влияния ще ни е необходим допълнителен  ресурс, вид пренастройка на биологичния ни часовник и ние ще усетим тенденцията с променящия се начин, по който се чувстваме.
През първите три дни Слънцето все още е във Водолей, така че ще се приключат част от важни въпроси свързани с „масите”, колективи, приятелства, връзки, в това число и международни. Вторник и сряда са много показателни в това отношение, възможни са знакови новини, информационният поток е особено засилен, бих казала показателен за „отреденото място” и „роля” на различни субекти- от отделни личности до общества.
В четвъртък Слънцето ще премине в сектора на зодия Риби, а той се счита за края на годишния астрологичен цикъл и не само. Физическите и психическите ресурси са в голяма степен изчерпани и преди да започнат да се възстановяват „енергийните депа” след пролетното равноденствие, човек почти несъзнателно е по-склонен да се освобождава от „тежести”, които го натоварват значително, водят го до изтощение или невъзможност. И така, навлизаме в периода на Риби от 19 февруари и през следващите няколко седмици, мнозина ще се сблъскат с препятствия, които трябва да отчетат като „знаци”, че тези сфери или се нуждаят от сериозни трансформации или трябва окончателно да отпаднат от живота- по желание или принуда.
Тенденцията е  подсилена от Новолунието, което ще срещне Слънцето и Луната още в първия градус на Риби. Символично: „ отстраняването на изживели своя смисъл стереотипи трябва да е от корен”. Припомням, че в деканата е и Нептун и веднъж в годината- от 20 февруари до 08 март ще събуди интуицията ни, а мечтите, предчувствията, творческата и находчива мисъл ще придобият ярки, почти опасни краски. За щастие или не, суровият „учител”- Сатурн ще спира значима част от тях, но предимно онези, които са илюзия, нереални…
В петък Марс ще премине в Овен. Споменавали сме, че тази планета отговаря за кръвта, за хормоните, по точно за мъжките, които ще се покачат и през следващите близо два месеца паралелно с това ще нарастват проявите на инициативност, агресия, желание да се „проправят нови пътеки”, да се поставят постижения и вид рекорди по индивидуално интересуващия ви профил. Марс в Овен е на трон и безспорно докато е там ще се поставят някакви „първи стъпки”, които ще са „начало”, което ще влияе поне на идните две години и половина.
Марс в Овен действа винаги тонизиращо и стимулиращо, но през първите дни ще е нужна известна вътрешна адаптация. После е полезно сами да се включите в енергийната вълна, която да ви понесе далеч, далеч към непознати хоризонти, разширяващи възможностите ви и сбъдващи желанията ви…
В събота Венера също ще премине в Овен- преобладаващите елементи вече са- огън и вода, а „подгрятата вода”- емоциите ни, по различни поводи или ще закипят страстно до 16 март или ще се испарят- образно казано.
Венера е „вътрешна планета”, тоест- тя ,заедно с Меркурий отговарят за времето. Преминавайки точката на пролетното равноденствие тя ще забърза пролетта, но разбира се докато не я премине Слънцето на 21 март/ все още може и да е относително хладно. Но пролетта през тази година няма де се забави и ще бъде по-топла, благодарение на Венера… Да видим до каква степен тези планети влияят и на атмосферата /древните халдейци, а и не само са използвали този метод за прогнози и гадаене, все пак не са разполагали с други методи/.
На всички пожелавам светли, топли слънчеви лъчи в душите и  сбъднати мечти!
Овен
През първите три дни от новата седмица все още ще разполагате със значим ресурс, за да влияете на хората около вас и вие сами ще се убедите в това, особено във вторник и сряда. Информационният поток през тях е особено засилен, вие получавате интересни новини, полезни и/или приятни известия, подкрепа от приятели, колеги. Общуването с хора стоящи далеч от вас са способни да ви донесат стабилен просперитет, успешно се развиват въпроси свързани с пътувания, образование, преквалификация, преговори с авторитетни лица. Същевременно не бива да се забравя ,че Луната е намаляваща, така че е полезно да се осланяте само на вече доказани и верни ориентири.
Новолунието в четвъртък ще постави акцент върху онази зона в живота ви, която е извън контрола ви, повече ви натоварва, отколкото ви носи ползи или като краен вариант- изживяла е смисъла и ползата за бъдещото ви развитие. Полезно е да отстраните слабите звена през тези дни, всичко, което носи значима съпротива, натъква се на перманентни препятствия през идните две седмици е препоръчително да не бъде пренебрегвано, защото са „сигнали” за по-дългосрочни тенденции или по-сериозни проблеми, които могат да резонират в живота ви до август със съответните последици и/или натрупвания…
Така или иначе, периодът преди рожденият ви ден символизира приключване на житейски цикъл и е много подходящ за равносметки. Счита се, че онова, с което се разделите през него ще има повече оздравителен ефект.
В петък Марс – вашият покровител ще премине в Овен и постепенно ще покачи адреналина, ще ви тонизира, ще усили в пъти състезателния ви дух. Марс изисква инициативност, така че постоянно ще ви „бута” към нови и значими цели, идеи, планове, а енергийната програма, която ще създадете под нейно влияние ще се превърне в мощен импулс за трансформации, които ще се имплантират в начина ви на съществуване през следващите две години.
От събота към Марс ще се присъедини и Венера- малкото щастие и до средата на март ще ви закриля, ще ви надарява с по-голяма харизма, а и късмет. Няма да е преувеличено, ако кажа, че през това време най-верния път ще бъде и най-лесния. Не се опитвайте да „чупите стени с глава”- едва ли ще успеете, където не върви, може би и не бива, но звездите задължително ще ви компенсират с други, допълнителни шансове…следвайте попътния вятър, но и не прекрачвайте някой морални граници, провокирани от развихреното ви подсъзнание, внимавайте и ентусиазмът, кипящите емоции да не прераснат в агресия или да не излязат от контрол…
Телец
През настоящия период получавате съществени новини свързани със социалния ви статус- брак, кариера или общуването с важни за вас хора, преговорите с влиятелни или по-възрастни лица ще внесат значима яснота, ще имат определящо значение за бъдещите ви планове, мнение, а и поведение.
Новолунието от четвъртък ще постави акцент върху позициите ви в колектив- сред приятели и/или колеги, близки до сърцето ви персони. По различни поводи ще ви се налага да утвърждавате авторите и позициите си, така че да завоювате по-добро положение или пък кардинално да смените обстановката. Трябва да знаете обаче, че през следващите две седмици околните ви влияят особено силно, те са способни да ви помогнат, но и да ви превъртят надолу, да ви сринат и да доведат до реални материални загуби или поне морални. Ясно е, че ще отрезвите погледа си към мнозина, но нека това да не става за сметка на значими щети. Полезно е да не се предоверявате, да не давате пари на заем, да не задлъжнявате…
В края на периода вашата покровителка- Венера ще премине в Овен, емоциите ви ще бъдат ярки, ще „кипят” до средата на март или ще се „изпарят” заедно с чувствата ви към любим човек.
При всички случаи всичко близко до сърцето ви преминава в „нелегалност”. Като минимум ще прикривате истинските си преживявания, идеи  и мотиви на действие, а в друг вариант- ще се оставите на паралелни връзки и вид задкулисие.
Близнаци
Новолунието в четвъртък акцентира върху социалния ви статус. През тази и следващите три седмици събитията ще имат съществено значение  за кариерното ви развитие, условия на съществуване, брачна връзка и т.н. и вие постепенно ще се убедите в значимостта на периода за бъдещото ви развитие. Често в основата на трансформациите ще се оказват разминаване с очакванията, които да ви подтикнат да потърсите една друга и по-продуктивна за вас самите посока, а в друг случай, главни провокатори ще са ваши партньори-лични или делови. Те или ви насочват в друга от настоящата посока, така че да промените плановете си или пък вид „обновени”, нови условия около тях, рефлектират и върху вас самите.
Личностите около вас може и да не изглеждат винаги твърде толерантни, но продължават да играят ролята на стабилизиращо звено в живота ви по различни поводи, така че в прав текст- без тяхна помощ, едва ли ще постигате честолюбивите си цели.
Най-голяма полза можете да имате от лица стоящи далеч от вас- в пряк или преносен смисъл, включително по-възрастни или авторитетни особи, „стари” другари, напомнящи за себе си.
През цялото време вашият управител- Меркурий е добре поставен, така че информационният поток и доста засилен, преговорите са полезни, способни да разширят възможностите и хоризонтите пред вас.
В петък и събота предстоят важни ингресии- Марс  и съответно Венера ще преминат в сектора на Овен и около вас ще става все по-оживено. Ще сте търсена и предпочитана компания, може би и център на събития, защото самите вие ще сте много активни, инициативни, така че да привлечете повече приятели, а и погледи към вас- най-общо казано. До средата на март тази тенденция задължително ще ви завоюва нови позиции, ще ви свърже с хора, от които да извличате ползи и/или удоволствия.
Рак
Ежедневието на повечето от вас продължава да е твърде натоварено поради множество ангажименти, засилени и/или променени изисквания на работното ви място, включително и за  преквалификация и/или пък принудителни командировки. Като цяло въпроси свързани с хора стоящи далеч от вас, в пряк или преносен смисъл или такива, които се отнасят до пътувания, вид обучение ще обсебват вниманието ви, ще черпят значим психически, че и физически ресурс. Ако теми в подобна сфера повече ви натоварват, постоянно възникват препятствия, хубаво е да помислите за по-сериозни трансформации, защото това ще са явни сигнали, че избраната посока е непродуктивна, носи ви повече загуби, отколкото ползи…Припомням, че посланията на звездите сега показват слабите звена, товарите, от които е по-добре да се освободим.
Същевременно периодът е отличен да демонстрирате професионалните си умения, така че да завоювате по-добри позиции, реално да повишите доходите си или поне да получите морално поощрение.
В края на седмицата вашата активност и инициативност по отношение на социалния ви статус /кариерно развитие, брак/ ще се усили и тенденцията ще ви влияе почти до края на април.
Марс през тази и следващата седмица ще ви направи особено пробивни. Мнозина от вас ще проявят забележителна упоритост и то продуктивна упоритост, която е способна да ви изкачи нагоре по социалната стълбичка. До средата на март и Венера ще ви закриля, ще благославя инициативите ви. Но безспорно така ще провокирате и недоброжелатели, конкуренти, с които ще трябва да се справяте и преборвате, ще мобилизират силите ви.
Лъв
Новолунието от четвъртък акцентира върху необходимостта от по-значими трансформации във вашия живот, така че като минимум ще ревизирате начина си на съществуване, често чрез раздяла с илюзии, грешни идеи и цели, губещи сега своята стойност или смисъл.
В друг вариант, по-смелите или онези, които са стигнали дъното на търпението си ще предприемат действия, които ще ги превъртят в качествено обновена обстановка, но и по-продуктивна за тях.
Ако имате стари дългове, през тази и следващата седмица те задължително ще напомнят за себе си и ще изискват адекватни мерки, инициативност и активното им отстраняване, така че да не ви повлекат…
Ако имате собствен бизнес- пазете се от задлъжняване, подвеждане и т.н.
Моментът е много подходящ чрез вид „ревизия” да се преориентирате към мероприятия, носещи ви повече ползи, отколкото загуби и не само за джоба ви, но и за сърцето ви.
Меркурий през цялото време ви подкрепя, така че можете да очаквате приятни и/или полезни известия от ваши партньори. Преговорите също могат да ви донесат ползи-питайте, искайте и пред вас ще се разкрият допълнителни шансове.
В края на периода Венера и Марс ще преминат в сектора на Овен и активираната огнена енергия ще разпали чувствата и страстите ви, които до средата на март ще намерят начин да ви порадват.
Дева
Новолунието от четвъртък акцентира върху партньорските ви взаимоотношения и семейни условия на съществуване. Тонът, който зададете ще ви влияе поне месец, а може и да се превърне във фон за следващото полугодие. Прекрасен период да се изчистите от илюзии и  да вземете целесъобразни решения в горе-споменатите сфери.
Провокациите за трансформации варират от променени условия свързани с роднини и/или вашата половинка до належащ ремонт, решение за покупко-продажба, уреждане на наследствени и други юридически казуси.
Ежедневието ви ще се превърне в доста динамично покрай подобни казуси, но като цяло ще ви даде шанс да спечелите нещо чрез преговори, като искате, за да ви се даде или пък кардинално смените декорите около вас-в пряк или преносен смисъл.
В края на седмицата Марс и Венера ще преминат в сектора на Овен, така че ще повишат инициативността ви по отношение на печалби, повишение на доходите, намиране на допълнителни финансови ресурси, включително и от близки до вас лица, но и банки…Ще възникнат подобни идеи, а и възможности, така че е полезно да се максимално инициативни и да се възползвате.
Вашият покровител Меркурий през цялото време е добре аспектиран, така че ще благоприятства текущите дела и процеси, информационният поток на работното ви място ще е засилен и бих казала във ваша полза…
Везни
Новолунието от четвъртък акцентира върху професионалната ви реализация, ежедневен ритъм на живота и текущи задачи, които ще се променят по различни поводи. Някой от вас ще сключат важни договори покрай подобни провокации, други пък ще разтрогнат такива, които вече са непродуктивни, включително писмени и устни договорки.
Информационният поток е много засилен, сваля „розови очила”, така че дори и да не ви е по вкуса винаги това, което чувате, поне ще се разделите с идеи, поведение и/или ангажираност, които повече ви натоварват, отколкото да ви носят ползи. Като цяло до средата на март се утвърждават професионалните ви позиции. Полезно е през това време да не се конфронтирате с авторитети и/или по-възрастни личности, това едва ли наклони везните във ваша полза.
В края на седмицата Марс и Венера ще преминат в сектора на Овен и ще активира полето на партньорските ви взаимоотношения. Като известна компенсация на напрегнатото ви ежедневие, вие ще можете да разчитате на близки до сърцето ви хора- от интимни партньори, до деца и други любими личности.
Приятни известия от тях ще освежат настроението ви. Ако вече имате връзка и съществуват някакви различия, сега чрез разяснителни разговори ще можете да ги изгладите.
Свободните Везни до средата на март имат шанс да започнат бурен любовен роман, но и всички останали ще преживеят силни чувства и страсти…
Скорпион
Новолунието от четвъртък ще акцентира върху сърдечните ви дела- любовници, деца, всички личности близки до сърцето ви, които ще обсебват вниманието ви и по различни поводи ще черпят ресурсите ви- чисто финансови или пък психически. Причината може да е необходимост повече да инвестирате в тях, а в друг вариант това е ваша емоционална необходимост, вакуум, който ще запълвате по подобен начин. До средата на март имате шанс да обновите личния си живот, да му зададете една по-конструктивна посока, понякога чрез твърде отрезвяващи съждения, а в други случай чрез реални трансформирани намерения, сменящи обстановката- тя може и да не е оцветена в „розово”, но пък реалните й краски пак могат да зарадват сърцето ви, а и ще ви помогнат да вземете най-правилните решения.
В края на седмицата погледът ви постепенно ще се измести върху текущи и професионални ангажименти. На работното ви място, а и в ежедневието ви ще кипят силни страсти. Те могат да бъдат доста продуктивни на този етап, а и всички велики дела изискват точно това- доза страст и ентусиазъм. Възползвайте се от вътрешния си порив, следвайте интуицията си и ще постигате целите си под благословията и опеката на Венера.
Свободните Скорпиони могат да срещнат любовта на работното си място до средата на март…
Стрелец
Новолунието от четвъртък ще зададе нов тон на семейната среда. Причината може да са променени условия около членовете на дома, текущ ремонт, нужда от преместване, а като минимум- различен поглед, с който възприемате близките си и средата ви на съществуване. Важното е, че имате шанс до средата на март да направлявате тази сфера от живота ви в една по-продуктивна посока, която ще е база за следващите месеци и то като погледнете действителността около вас без розови очила- трезво, конструктивно…
Меркурий през цялото време ще усилва информационния поток около вас- вие сте търсена и предпочитана компания, но и самите вие сте доста активни. Тенденцията ще се усили в края на тази и през следващата седмица. Леки флиртове могат бързо да прерастват в любовен роман и/или новини от близки на сърцето ви личности ще намерят начин да ви порадват…
Желанието ви за приключения значително ще нарасне, а с него и склонността ви да рискувате, но и спонтанно да се сдобивате с щастие.
Козирог
Новолунието от четвъртък акцентира върху информационния поток. Ако съществуват неща, които до сега са били неясни, скрити, стоящи зад гърба ви или извън контрола ви, сега и до средата на март задължително ще се изясни, ще свали евентуални розови очила, ще ви накара да се запознаете с подробности, които до този момент са ви убягвали или пък сте пренебрегвали, защото не са ви твърде приятни като тема.
Тенденцията ще провокира като минимум разяснителни разговори, а за някой ще повлияе в по-дълбок и трансформиращ вариант, като промени договорни отношения – писмени, устни…
Сключването на контракти до 22 февруари е нецелесъобразно, а само тяхното ревизиране.
През цялото време звездите ви правят доста находчиви по отношение на търсене, съответно намиране на финансови ресурси или печалби в по-общ смисъл. Част от тях могат да бъдат привлечени от неочаквани или нерегламентира ни източници, благодарение на неочаквана подкрепа и/или лица стоящи далеч от вас в пряк или преносен смисъл.
От края на тази седмица, а и до средата на март, домът ви ще стане арена на силни страсти, те могат да разпалят чувствата ви, но могат и да ги изпарят, ако се преминат определени граници и не се заложи повече на толерантността.
Водолей
Новолунието от четвъртък слага акцент върху финансовото ви състояние. По различни поводи до се усложнява- нарастват разходите, възникват допълнителни и принудителни плащания и/или намаляват приходите. Каквато и да е причината обаче, тя ще изисква да набележите слабите звена и ако е необходимо коренно да се преориентирате в начините на придобиване на средства, а като минимум да ревизирате приходи-разходи. Създадените тенденции могат да ви влияят почти до края на март, ако не и през цялото първо полугодие. Така че е важно и целесъобразно да насочвате събитията в една по-продуктивна посока, с поглед вперен в по-далечното бъдеще.
Ще бъдете подкрепени от Меркурий, който все още транзитира през вашия зодиакален знак, усилва комуникативните ви и ораторски способности, шансове да градите  полезни връзки и съответно мостове към собствените цели.
През цялото време сте особено убедителни, тенденцията ще се усили в края на тази и през следващата седмица, когато мнозина ще проведат вълнуващи разговори, преговори, с пряко отражение върху авторитета, имиджа ви и/или бъдещи планове. Възникват допълнителни варианти под подобно влияние.
Задължително общуването ще освежи ежедневието ви, ще е мощен канал за силни емоции, включително сърдечни трепети, оставящи трайни следи в сърцето ви.
Необвързаните Водолеи ще могат да осъществят нови романтични и бързи контакти и/или стари „другари” отново ще напомнят за себе си, а някой приятелства ще прераснат в любовен роман..
 Обвързаните ще имат шанс да изгладят евентуални различия с половинката си, чрез разяснителни разговори, в краен случай- ще си изяснят истина засягаща чувствата им.
Полезно е да сте максимално социално активни, за да не се разминете с някоя възможност!
Риби
Новолунието в четвъртък се случва във вашия зодиакален знак, така че в доста отношения за вас това ще означава вид ново начало, особено за родените през първата декада на зодиака, но и за всички останали в различна степен. Новолунието е в първите градуси на Риби, така че трансформациите които са полезни и/или императивни за мнозина, трябва да са по-качествени, метафорично казано „от корен”. Те трябва да засегнат като минимум линията ви на поведение, съответно имидж, а за някой ще е наложително качествено „обновяване” на социалния статус през следващото полугодие. На този етап получавате сигнали за „слабите звена”, интуицията ви работи на пълни обороти, не са изключени и силни предчувствия, отново- предимно за родените през първия деканат.
Припомням, че докато Слънцето е във вашия зодиакален знак вие създавате годишна програма, която ще произхожда от личните ви желания, зададена посока точно сега. Така че няма да е преувеличено, ако кажа, че дори трябва да внимавате за какво мечтаете, току виж се е сбъднало до края на годината. Планувайте, мечтайте, не пренебрегвайте вътрешния си глас, не си затваряйте очите пред неудобни въпроси, които настойчиво и перманентно напомнят за себе си.
В края на тази седмица и през следващата възникват шансове да повишите доходите си. Тенденцията може да е спорадична, внезапна, под формата на бонус или награда, а може и да е реално повишение.
При всички случаи, през следващите близо два месеца и половина вие ще станете особено находчиви, инициативни да търсене, съответно намиране на по-високи финансови ресурси. И така е правилно. Подобен благоприятен шанс да се сдобиете с по-високи приходи ще възникне след около две години. Мислете, действайте и не отлагайте.
Както се казва: „Господ дава, но в кошара не вкарва”.
Сърдечността пряко ще се влияе от доходите…

Подготвен от Астро М Хороскопи

Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads