Видео преглед на вестник Уикенд

събота, 28 февруари 2015 г.

Списание 8, брой 2/2015 г.

Списание 8
брой 2/2015 г.

Легендата Димков 
Тема на броя 
От Дани Динева 
Петър Димков – името на билколечителя е познато на всеки българин. А в историята и делото му има още безкрайно интересни неща, които си струва да научим. Те са водещата тема, подробно представена в новия брой на Списание 8. 
За живот като неговия не стига и роман. Той е герой от войните, пръв в боя. Раняван 8 пъти, 3 от които почти смъртоносно. Награждаван с най-големите военни отличия за храброст. Той е човекът, спасил родния дом на Левски от събаряне, парка „Аязмото" в Стара Загора от суша. В Бургас помага на тракийските бежанци. По негова инициатива в Свищов се прокарва водопровод, а във Варна се строят десетки паметници... Откъдето мине, оставя искряща диря. 
Той е баща на българската фитотерапия, ирисодиагностика, холистична медицина. Груба сметка показва, че повече от 100 000 души са получили помощ от него през годините. Няма българин, който да не знае името му, рецептите му се приготвят и до днес. Тритомната енциклопедия „Българска народна медицина" излиза 5 пъти, на огромен успех се радват и другите му книги.
Успешен военен, строител, изследовател – енциклопедист, лечител, спасил безброй хора, и преди всичко: добър човек. Представяме Петър Димков през погледа на архивите, на роднините и пациентите му. На житейското му верую, възгледите му за народната медицина, на някои от изпитаните му рецепти. И не на последно място – с думите от собствения му завет, даден месеци преди края на изпълнения му със смисъл почти вековен житейски път. 

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads