Видео преглед на вестник Уикенд

събота, 7 февруари 2015 г.

National Geographic KIDS

National Geographic KIDS
Февруари 2015
Източник - nationalgeographic.bg

Императорските пингвини – владетелите на южното полукълбо
На континента Антарктида има само два сезона – лято и зима. Всяка зима императорските пингвини се завръщат на Антарктида от океана. С височина почти 1,20 м и тегло 40 кг, само те са достатъчно големи, силни и издръжливи, за да победят зимата и да отгледат семейство на полярния лед. NG KIDS ще ти разкаже как въпреки свирепите условия императорските пингвини успяват да се грижат неотлъчно за своите малки.

Невероятно, но факт
Знаеш ли, че отпечатъците от пръсти върху хартия могат да се запазят до 40 години? А известно ли ти е, че някога в Англия плащали на хора да работят като будилници – чукали по прозорците на къщите, за да будят обитателите им? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Невероятно, но факт“.

Спасителна акция „Летяща катерица“
Скътани в гнездо от мъх, две млади летящи катерици са се сгушили една в друга. Внезапно силен порив на ураганен вятър изтръгва гнездото им от дървото и го запраща на земята. Вятърът и дъждът цяла нощ шибат разрушения подслон. Вътре измръзналите и гладни бебета се борят за живота си. NG KIDS ти разказва как две бебета летящи катерици получават помощ от добри хора.

На помощ на лалугерите в Родопите
Прилича на катерица, но не живее по дърветата. Бъркат го с невестулката, но не е хищник като нея. Много е плашлив и непрекъснато се оглежда за някаква опасност, изправен на задните си лапички. Това симпатично животинче е европейският лалугер. У нас обитава открити места, покрити с ниска тревна растителност до около 2500 м надморска височина. Но през последните години лалугерът намалява и дори изчезва от природата ни. NG KIDS ти разказва как фондация „По-диви Родопи“ се опитва да помогне на родопските лалугери.

Международен фотоконкурс за деца на NG KIDS 2014 г.
Приключи националният етап на Международния фотографски конкурс за деца на NG KIDS 2014 г. В борбата за първите места в четирите категории се съревноваваха над 300 впечатляващи снимки. Работата на осемчленното жури не бе лесна. NG KIDS ти представя победителите.

Бонус: подарък плакат на бебе тюлен на Уедъл

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на февруарския брой на National Geographic KIDS.


Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads