Източник - вестник 24 Часа
Заглавните страници на български вестници, седмични и месечни вестници и списания. Регионални и специализирани вестници
Видео преглед на вестник Уикенд
неделя, 24 януари 2016 г.
събота, 23 януари 2016 г.
петък, 22 януари 2016 г.
СПИСАНИЕ ЗНАНИЕ - СБЪРКАЛ ЛИ Е АЙНЩАЙН?
ТЕМА НА БРОЯ
СБЪРКАЛ ЛИ Е АЙНЩАЙН:
Защо гравитацията остава най-голямата загадка във Вселената?
Преди малко повече от 100 години Алберт Айнщайн предизвиква революция в науката, като публикува своята Общата теория на относителността, която разкрива същността на гравитацията. В близките години предстои да надградим ОТО, за да разберем дали гравитацията е просто геометричен ефект или нещо много по-фундаментално. Отговорите предстоят и от тях зависи бъдещата съдба на цялата Вселена.
Днес сме изправени пред прага на революция в науката. В биологията технологията CRISPR обещава да доведе до коренна промяна в способността ни да променяме генетичния материал на всичко – животни, растения, хора... През новата 2016 г. вероятно ще разкрием и още тайни за тъканта на самия Космос, в която живеем. Новите резултати от ускорителя на частици в ЦЕРН и новите експерименти в търсене на гравитационни вълни може би ще ни помогнат да вникнем в тайните на структурата на нашата Вселена.
За да разберете повече за тези и други вълнуващи истории, достатъчно е да отгърнете страниците на новия брой на ВВС ЗНАНИЕ – списанието за любознателния ум!
В БРОЯ ЩЕ НАМЕРИТЕ И ОЩЕ:
- 10 неща, които лицата ни разкриват
- Истини и митове за здравословното хранене
- Хората до животните: среща с една уникална изложба
- Игра на гени: революцията CRISPR
- Робот и смартфон в едно? Защо не!
Списание BBC GOODFOOD БР. 153, Януари 2016 г.
Това е броят, с който можете да направите необикновен старт на новата 2016 година. Празнувайте именни и рождени дни, организирайте модерно парти със споделени ястия, пригответе вечеря за любимия човек, посрещнете гости с предварително приготвени и замразени ястия и десерти, а когато приключите с празниците, направете си седмица със здравословни ястия.
Рубриката Сезонът на този път напомня с подходящи идеи, че Празниците продължават - Еленчета от маслено тесто, Запечен камамбер и пръчици, увити в бекон, Щолен мъфини, Кейк с мак и клементини.
Рубриката Уикенд предлага да организирате Модерно парти със споделени ястия. Вижте рецептите на четирима кулинарни автори, изгряващи звезди през 2015 г.: Шухи – топла салата с цвекло и гъби, Празнично руло с плънка, Салата с черен и бял ориз и печена тиква с кимион, Хлебен пудинг с крем пунш. Пригответе меню Само за двама - Салата с омар, зелен боб и радикио, Пълнена патица с портокали, Картофени рьощи кексчета със салвия, Желе с червено вино, Ябълкови тарти от Шинон. А за Неделно събиране може да подготвите Крокети от пащърнак и Говеждо филе в сос с червено вино. Пригответе и замразете, така ще посрещнете гости без никакви притеснения. Вижте предложенията за Испански шишчета, Тостове Нисоаз, Фахитас с пилешко, Наденички с вино и кестени, Тарта с печени сладки картофи, лук и козе сирене, Луксозен рибен пай, Мексикански такоси с накъсано свинско, Маринован червен лук, Мек карамелен пудинг, Сладкиш Аляска.
Рубриката Всеки ден ще ви помогне да приготвите 10 лесни Зимни вечери - Дал с тиква и леща, Чапати с яйце и бекон, Пилешки кесадили с манго салца, Картофи Хаселбак, Запържено свинско с лайм и кашу, Сьомга с орехи и салата с магданоз, копър и кейл, Гриловано пиле с пюре от едамаме, Лингуини с кестени и бекон, Салата с хариса скариди и топъл нахут с тахан, Хлебчета с поширано яйце, пастърма и авокадо. И още нещо Топло и вкусно - Телешко месо в червено вино с лук. А накрая създайте Комфорт и радост с два лесни десерта - Най-добрият ябълков кръмбъл, Пудинг с хляб и масло.
Рубриката Здравословно предлага на вашето внимание интервю с д-р Десислава Абаджиева за здравословното хранене. Хранете се добре и опитайте Минестроне с пуешко. Ако сте приключили с празниците, организирайте си Седмица със здравословни ястия - Ямайска супа с червен боб, Нудъли със сьомга и маринован джинджифил, Бургери с цвекло, фета и дресинг с хрян, Свинско с портокал, розмарин и намачкани броколи с грах, Пиле чипотле с царевица и чушки.
Рубриката УМЕНИЯ представя в Училище за готвачи Пай с червени боровинки.
В ТОЗИ БРОЙ ще намерите рецептите за Три коктейла за гости - Цитрусово уиски, Бяла зима, Шприцер с нар и розмарин.
Още вестници и списания
Абонамент за:
Публикации (Atom)