Видео преглед на печата

петък, 22 януари 2016 г.

СПИСАНИЕ ЗНАНИЕ - СБЪРКАЛ ЛИ Е АЙНЩАЙН?


ТЕМА НА БРОЯ

СБЪРКАЛ ЛИ Е АЙНЩАЙН:
Защо гравитацията остава най-голямата загадка във Вселената?

Преди малко повече от 100 години Алберт Айнщайн предизвиква революция в науката, като публикува своята Общата теория на относителността, която разкрива същността на гравитацията. В близките години предстои да надградим ОТО, за да разберем дали гравитацията е просто геометричен ефект или нещо много по-фундаментално. Отговорите предстоят и от тях зависи бъдещата съдба на цялата Вселена.

Днес сме изправени пред прага на революция в науката. В биологията технологията CRISPR обещава да доведе до коренна промяна в способността ни да променяме генетичния материал на всичко – животни, растения, хора... През новата 2016 г. вероятно ще разкрием и още тайни за тъканта на самия Космос, в която живеем. Новите резултати от ускорителя на частици в ЦЕРН и новите експерименти в търсене на гравитационни вълни може би ще ни помогнат да вникнем в тайните на структурата на нашата Вселена.

За да разберете повече за тези и други вълнуващи истории, достатъчно е да отгърнете страниците на новия брой на ВВС ЗНАНИЕ – списанието за любознателния ум!


В БРОЯ ЩЕ НАМЕРИТЕ И ОЩЕ:

- 10 неща, които лицата ни разкриват
- Истини и митове за здравословното хранене
- Хората до животните: среща с една уникална изложба
- Игра на гени: революцията CRISPR
- Робот и смартфон в едно? Защо не!






Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads