Видео преглед на вестник Уикенд

вторник, 15 октомври 2024 г.

Nationa Geographic

АМАЗОНИЯ
Октомври 2024 г.


Амазония. Загадъчна. Величествена. Смъртна.

Този специален брой е кулминацията на невероятно проучване, изследване, дирене и документиране, което има за цел да разберем по-добре Амазония - една от най-ключовите и интересни екосистеми на света.  

Ще прочетете за загадъчни хищници, за четирите вида делфини, които живеят в реката, за летящите реки и ледници на Перу, за различните видове вода в реката и нейните малко изследвани притоци...

Може да поръчате броя от книжарницата на нашето издателство - https://shop.sbb.bg/product/1616/national-geographic-balgaria-10-2024.html.

Амазония – популярното име на всички водни пътища и сухоземни области около р. Амазонка и нейните притоци. Огромен гълтач на въглерод с 344 млрд. дървета. Остров на биоразнообразието, който е дом на 10% от всички видове на света. Културен пейзаж, богат на трупано през хилядолетията познание и творчество. Източник на милиони литри вода и ценни хранителни вещества, които подхранват океаните. Планетата ни просто нямаше да е същата без нея.  

Това е разказ за големи предизвикателства и заплахи, но и за надежда. Едно нещо е безкрайно очевидно: ние имаме нужда от Амазония, а тя се нуждае от помощта ни.  

Статиите в него са представени от Националното географско дружество в партньорство с Rolex в рамките на Амазонската експедиция към инициативата „Вечната планета“. Rolex си партнира с Националното географско дружество при базирани на науката експедиции, за да документират промените в уникални региони на планетата.  

Търсете специалния октомврийски брой на сп. “National Geographic България” на павилионите сега!

Източник - списание SSB MEDIA

Няма коментари:

Вестник Галерия

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads