Видео преглед на вестник Уикенд

петък, 2 август 2024 г.

Властите в Пловдив: Веднага затворете прозорците!

Пловдив се събуди обгазен - димна завеса и тежък въздух покриха града



Предписания от РЗИ-Пловдив към населението на общините Пловдив и Стамболийски:

Заради пожара на сметището в Цалапица има завишение на ФПЧ, но останалите показатели са в норма. Данните са от РИОСВ-Пловдив и са на база на измерванията на мобилната станция в Стамболийски и Пловдив през последните часове. Това съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева след разговор с директора на инспекцията Ивайло Йотков.

В тази връзка областният управител разговаря с директора на РЗИ-Пловдив д-р Аргир Аргиров и поиска от инспекцията предписания за населението.

"Препоръчва се затваряне на прозорците, а по-чувствителните хора, бременните, сърдечно болните и малките деца да останат в затворени пространства. Останалите граждани да излизат навън с маски“, обясни областният управител.

Гасенето на пожара на сметището продължава и в момента. Той е ограничен и по информация на главен инспектор Димитър Бришимов, началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в РДПБЗН-Пловдив, днес се очаква той да бъде потушен. На терен работи тежка техника, която започва запръстяване.

Приложенията за времето на мобилните телефони също отчетоха мъглата в Пловдив.




Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads