Видео преглед на вестник Уикенд

неделя, 18 февруари 2024 г.

Списание Biograph, брой №149

AC/DC в рокаджийски „Биограф“

Издател: Муузон ЕООД

Блусът има сериозна роля в рокендрола. Най-добрият рокендрол се е родил в блуса. Чули сме го за пръв път при Литъл Ричард и Чък Бери.


Ангъс Йънг

Докато пишех февруарската кавър стори за AC/DC, групата с вече половинвековна история, почти постоянно слушах нейните албуми. Някой би си помислил, че ми се е надула главата от този леко еднообразен тътен и грохот, но не. През цялото време се чувствах отлично и имах силен прилив на енергия и адреналин. И за пореден път се убедих защо е прието да се смята, че хората, които слушат рок, са по-позитивни и лъчезарни от останалите, приемат живота главно от хубавата му страна. И леко айляк, както казват в Пловдив. Просто няма как да не се чувстваш добре, докато те залива нещо толкова зареждащо, изсвирено и изпято с толкова хъс. Припомних си и ученическите години в Класическата гимназия, когато всяка сутрин, докато бяхме на археологическа бригада в Дуранкулак, ни събуждаше парчето Who Made Who…

В този подчертано рокаджийски Biograph се постарахме да обясним защо AC/DC са една от най-важните групи в света на рока. Но събрахме и други истории от историята му. Срещаме ви и с хора като певеца-актьор Владо Михайлов и „професора по музика и добро настроение Богдан Томов“, които също има какво да разкажат по темата рокендрол. Не по-малко интересен е и опусът на Божидар Божков „Трепети на къси вълни“ – за времената, когато хубавата музика достигаше до българите главно чрез ВЕФ-ове и по тъмна доба.

Не пропускайте и интервютата с личности като писателя Владимир Зарев, актрисата Латинка Петрова, футболния деятел Валентин Михов и продуцента Борислав Чучков – всеки от тях е натрупал достатъчно опит и мъдрост в своята сфера и е отворил ума и душата си пред любимото ви списание.

Ако си пуснете някой от албумите на AC/DC, докато четете този брой – няма да сбъркате. Гарантирам, че ще ви се отрази отлично!

Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Източник - списание Биограф



Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads