Видео преглед на вестник Уикенд

събота, 15 май 2021 г.

BIOGRAPH #116

 Бунтът на двете снахи срещу британската корона е темата на броя в актуалния брой на култовото списание


Източник - списание BIOGRAPH

Двете британски принцеси – незабравимата Даяна Спенсър и Меган Маркъл – са лицата от корицата на актуалния майски брой на „Биограф“. В 116-ия си том най-четеното българско списание прави паралел между съдбите на снахите-бунтарки, заради които напоследък все по-често се говори, че на монархията на Острова може да бъде сложен край. В 20-страничния си опус журналистката Благовеста Кирилова прави паралел между двете принцеси, но и отчетливо посочва разликите в статуса и съдбите им. Като част от британската кралска тема „Биограф“ припомня и любовната история на кралица Елизабет Втора с вече покойния принц Филип, впоследствие херцог на Единбург.


В ексклузивен разговор с репортер на списанието българският монарх и бивш премиер Симеон II Сакскобургготски разказва спомени за най-скандалната кралска фамилия в Европа – тази на Албания, но и коментира темата защо у нас така и не беше проведен референдум за държавното устройство на страната.


Очерци за италианската легенда на журналистиката Ориана Фалачи и за шведския ас на киното Стелан Скарсгорд и интервюта с актрисата Илка Зафирова, треньорката Нешка Робева и нашумелият актьор Стоян Радев са сред другите акценти в майския „Биограф“. Списанието е подредило и класация с 15-те най-емблематични момента от историята на поп-конкурса „Евровизия“. Публикуван е и любопитен откъс от току-що излязлата на български език автобиография на Уди Алън „Само да вметна“.

Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads