Видео преглед на печата

неделя, 17 декември 2017 г.

Хороскоп за седмицата 18.12-24.12.2017г.

Новата седмица започва с Новолуние, което е в последните градуси на Стрелец и обхваща Сатурн. Така символизирано  това Новолуние ще ни даде последен шанс да стабилизираме или увенчаем с успех дълго полагани усилия – да кажем през изминалите две години и половина. Всеки е имал своя сфера от живота, в която се е концентрирал, тази фокусна точка е трябвало да доведе до израстване, обогатяване, благодарение на променена философия, начин на мислене, разширение на знанията, познанствата, възможностите-общо и на база лична амбиция-потенциал. Колко високо сме успели да се изкачим, дали сме набелязали правилната цел и сме я улучили, дали сме отговорили на изискванията на времето- разбираме в по-ярки краски през тази седмица и до средата на януари 2018г.  Разбира се, Новолунието е приливна вълна, за която можем да се хванем, така че да ни увлече напред, въпреки че не можем да правим своеволни „завои“, а по-скоро трябва да следваме течението, попътните ветрове…
На 20 декември предстои голямо, знаково астрологично събитие- Сатурн преминава в Козирог. Настъпва период от близо две години и половина, през който ще се тества устойчивостта на социалния статус, индивидуално и за всеки, това е – кариерно развитие, но и брачни отношения. В глобален мащаб- това са държавни граници, управление, официални структури, власт-имащи и т.н. Асоциация можем да си направим с 1988-1990, когато се разпадна социалистическият лагер, а светът се преобрази…
Следва да се има предвид, че Козирог се свързва със стабилността, която сме постигнали следствие на изградени правила, норми, към които сме се придържали. Това е установен ред, ритъм в ежедневието, съграждан  години наред и ако те не са конструктивни, тогава няма да издържат своеобразната проверка.  Със Сатурн в Козирог миналото ни настига по особен начин- можем да се изкачим до собствения си връх от успехи /индивидуално заложен/ и да се борим да утвърдим завоюваното като поемаме по-големи отговорности и установим, че „царската корона не е лека“. Можем да отстъпим назад и да останем в сянката на влиятелна, бих казала-властна личности, чужда воля…Хората, дори народите през идните години рязко ще се разграничат на успели лидери, дори диктатори- в един по-общ смисъл и такива, които ще трябва да се съобразяват с тях.
Някой ще надградят постигнатото и не даром, а защото то има здрава база на развитие. Други ще трябва да започнат кардинално отначало, от основа, понеже съграденото е рухнало или е на път да се разпадне…Съответно кое е устойчиво или трябва да се построи отново- разбираме през втората част на седмицата, особено, когато и Слънцето на 22 декември ще премине в Козирог. Настроението ни рязко ще се промени, ще преобладава носталгията или студените, ясни, отрезвяващи равносметки.
От 24 декември 2017 до 20 януари 2018 година Марс и Юпитер си взаимодействат и ще раздухат ярки емоционални преживявания, страсти, желания. Този аспект в „комплект“ с останалите ще предизвика „летящ“ старт за трансформации на много и различни нива.
Хубаво е да канализираме  този мощен поток в подходяща посока, която да направи пробив към желаната от нас цел, ще имаме подобен шанс. На подаръци не бива да разчитаме, но на вътрешна мобилизация и разкриване на неподозирани ресурси вътре в нас- да, стига да искаме…Също- внезапно разкриващи се варианти за успех…Иначе вид агресия може да прерасне в  конфликти, авто-агресия, включително- активиране на трудно лечими заболявания.
Най-важното сега- изберете правилно своята цел, начертайте стратегически маршрут и…стреляйте, ако може- още през първите дни на периода, но не само!
Щастлива и успешна седмица на всички! Весели празници!
Овен
Навлизате в ключов период относно кариерното ви развитие, а през тази седмица ви се дава шанс влеете всички ваши знания, умения, квалификация- в по-добрия ви имидж, утвърждаване на общественото ви положение и т.н.
Вероятно мнозина ще имат усещането, че е дошъл моментът да променят нещо в начина си на съществуване. През втората част от седмицата може да изпаднете в плен на равносметки, анализи, които да ви насочат в оптимално правилна посока. Вероятно тя ще е в посока да се мобилизирате, така че да заемете нови и по-авторитетни позиции, защото вече не искате да правите вид компромиси, а същевременно- ще бъдете по-самостоятелни, независими, отговорни…
През идните близо две години и половина вие или ще увенчаете с успех дълго полагани усилия, например- ще заемете по-високи позиции на работното ви място, може да решите да започнете самостоятелна кариера, при условие, че имате натрупан опит и знания, може да сключите брак, ако не сте, но сте в подходяща възраст и т.н. Същевременно, всичко градено с години ще започне да се тества за устойчивост. Обърнете внимание на случващото се през втората част на седмицата и канализирайте усилията си в посока да се доберете до подкрепа-морална, финансова, от страна на партньори /лични или делови/, а може и да са официални, държавни структури.
Ако ви предстоят погасяване или теглене на кредити, уреждане на наследства, откриване на алтернативи за доходи- справяте се отлично.
В личен план ви владеят силни страсти, хубаво е да ги насочите към незабравими преживявания, а не ескалация на напрежение, вид неудовлетворение и т.н.
Телец
Новолунието от началото на периода ви дава още една възможност през идния близо месец вие да подобрите материалното си състояние или да „осребрите“ усилията си през изминалите близо две години и половина. Те може да са били предимно в посока- партньорски отношения /там доста от вас са хвърлили не малко енергия/, а до какви преобразувания води това- разбирате през тази седмица, а предвид Новолунието и до средата на януари.
През втората част на периода вашият поглед се устремява към по-далечни хоризонти на развитие, буквално или в преносен смисъл. Амбициите ви растат, а те може да са свързани с необходимост от повишение, смяна на средата, включително далечни пътувания, вариантите са много. Едва ли ще се оставяте на случайността и ще действате рисково, напротив- опитът и знанията няма да ви позволят да изгубите здрава почва под краката си и само ще ви помагат за устойчив ръст-напред и нагоре.
Вие сте в период, когато или популярността ви расте стремително или пък попадате под влияние на енергични партньори, понякога властни, но много находчиви и способни да ви отведат  далеч към мечтите ви. Това е шанс да се възползвате от чужда енергия, в добрия смисъл на думата.
Понякога може да имате усещането, че отсрещната не проявява твърде много разбиране към вас или волево ви насочва в определена посока. Вероятно трябва да се възползвате от този мощен енергиен поток или да си смените партньора, ако не сте съгласни с посоката, в която ви тласка.
Значима част от обстоятелствата се диктуват от  „другите“, най-подходящ рефлекс сега е да се обединявате, да търсите-намирате подкрепа, ще имате подобна възможност и тя ще ви гарантира успехи над средното ниво…
Близнаци
До средата на седмицата може и да имате някой колебания относно партньорски отношения-лични или делови, а може и важни за вас хора да са изправени пред важен избор. През това време можете все още да насочвате вектора си на развитие, който трайно ще се запечата в приоритетни за вас връзки.
През втората част на периода зададените тенденции бързо набират скорост, а до колко сте се справили с горе-посочените задачи ще определи подкрепата-морална или чисто финансова, която ще получите през идната година.
Ако всичко е наред, тогава вид стабилизация и подем ще настъпят точно и благодарение на помощ от страна на власт-имащи, институции, влиятелни в живота ви личности. Ако това е невъзможно, тогава финансова или по-глобална дестабилизация, касаеща онова, което имате-общо, ще ви принуди радикално през последната десетдневка на декември и през януари- да се преориентирате, да смените „тактиката“, бъдещите си планове и то за дълго, за идната година като минимум…
Рак
Деца, хора близки до сърцето ви и/или това са творчески идеи за частна инициатива, хоби, което може да се превърне в професионална реализация- се превръщат постепенно във фокусна точка, която е способна да преобрази начина ви на съществуване, ако не веднага, то поетапно през януари. Ражда се нещо ново в живота ви, то може да е продукт на собствените ви желания и страсти, а може и да е следствие на дълго трупани тенденции, които сега избиват, надаряват ви с шансове, а вие само трябва да набележите правилната  мишена и да се прицелите, образно казано, а звездите ще подкрепят повечето от вас, предимно родените през втори деканат, но не само.
През втората част на седмицата ескалира необходимост да обръщате повече внимание на половинката си, защото около нея ескалират промени, които се отразяват и на вас самите, защото трябва да вземете решения, които касаят по-далечни перспективи на общото ви бъдещо развитие. Не пренебрегвайте случващото се, то може да е много показателно за базисни трансформации, в които те първа навлизате и под чието въздействие ще бъдете през идните две години и половина. Както знаем- в началото винаги по-лесно се влияе, а според Сатурн- с ясно наложени, обособени- правила за поети отговорности и т.н.
Ежедневието ви е все още съпътствано от известен хаос по различни причини- допълнителни ангажименти, разминавания с уговорки, колебания по кой път да поемете и т.н. През втората част на седмицата постепенно ще се измъкнете от своеобразен водовъртеж на задачи, които не ви позволяват да се оттласнете и да продължите напред.
Лъв
Периодът, през който си позволявахте повече свобода на действие, например- за хоби, развлечения и т.н., постепенно си отива, остават равносметките, а през втората част на седмицата те ви „приземяват“ към необходимостта да се организирате към по-конкретни цели, за да не изгубите от контрол определени водещи теми. Едната може да е свързана с професионалната ви реализация- появява се необходимост да се мобилизирате и да демонстрирате целия си натрупан опит ,знания, така че да утвърдите авторитета и позициите си, а може би и да заемете по-престижна длъжност, ако обстоятелствата и характеристиките ви го позволяват. Ако това е невъзможно, тогава можете да изпаднете в позиция на затягащ се контрол от власт-имащи. Вие или ще отговорите на очакванията им или през идния близо месец ще трябва да се замислите за друга работа, която повече ви подхожда и можете да се разгърнете в нея. Помислете и не насилвайте събитията, включително и самите себе си, за да не пострада и физическото ви състояние.
Друга фокусна точка е домът и семейството ви, тя се превръща в арена, която гълта много енергия, време, а понякога и финанси. В оптимален вариант това е благоустройство, уреждане на имотни казуси, премесвания, ремонти, а в не толкова- конфликти у дома, които могат да ви покълнат до 20 януари, ако не ги насочите още в началото. Все още можете да насочвате, имайте го предвид и бъдете стратези, не забравяйте, че преобразуванията ще са трайни и трудно отменяеми после и нека те бъдат обогатяващи, допринасящи за чувството ви на щастие, а не обратното.
Дева
През първата част на тази седмица все още могат да съществуват някой колебания, неизяснени казуси, които касаят вашия дом, семейство, а през втората част- всички зададени тенденции в този сектор се закодират трайно и неотменяемо. Вие придобивате достатъчно яснота, убеденост, твърдост, вероятно и не без основание, а защото сте получили нужната информация, която осветлява и най-тъмните ъгълчета от фона и средата ви на съществуване, дори и понякога това да е свързано с измамни представи за близкото ви обкръжение-пак ще се отчита за полезно и помагащо ви да се оттласнете от своеобразно дъно, да прелистите нова страница в живота си, в която ако не друго- то поне ще можете да разгърнете творческия си потенциал и отново да имате усещането, че сами сте господари на положението.
В положителен аспект вие ставате все по-самостоятелни и силни, но тенденцията понякога може да е съпътствана от изстудяване на чувства и страсти, но това също може да е подкрепящо, съграждащо една нова и по-здрава конструкция в живота ви, приоритетно- във взаимоотношенията ви.
В оптимален вариант- дошло е време, през което трябва да реализирате своя заветна мечта, като не позволявате на никой или нищо да застава на пътя ви. Тази мечта може да се отнася до професионалната ви реализация, но не е изключено да засяга и сърдечните ви дела. Каквото и да, звездите ще ви подкрепят по особен начин, сега и почти до края на януари в думите ви има особена магия на въздействие- вие оставяте траен отпечатък в съзнанието на околните. Възползвайте се максимално и бъдете социално по-активни, за да привлечете щастието!
Везни
През първата част от седмицата все още може да съществува известен хаос в ежедневието ви, поради извънредни ангажименти, защото ви оплитат в чужди кроежи, а понякога- направо интриги. В друг случай- вие самите не знаете по кой път да поемете и се колебаете между нещо, което много силно искате и друго, което явно ще изисква повече усилия, а вероятно и раздяла с вид комфорт на съществуване. През втората част от седмицата постепенно се изчистват повечето неясноти и колебания.
Фокусна точка се превръща материалното ви състояние и вие можете да го преобразите, ако не веднага, то поетапно и до края на януари. Имате силен мотив за действие и инициативността ви ще даде нужните резултати…Амбициите ви може да са подклаждани от близките и семейството ви, от условията ви на съществуване-общо, а в частност- необходимост да уредите имотни и битови казуси, включително- покупко-продажби, премествания, благоустройство и т.н.
В по-неприятна форма- това може да е конфликт в дома ви, който ще ви направи по-самостоятелни, а понякога и с усещане за самота. За сега получавате първи сигнали, а те ще прорастват през идния месец, усетете на къде духат ветровете и насочвайте по оптимален начин.
Скорпион
Вие сте в период, през който разгръщате своя  потенциал и той е свързан с усилващата се социална активност, инициативност, които са способни да преобразят начина ви на съществуване, да ви превърнат в лидери или да извършат пробив в избраната от вас посока. Тенденцията ще се усили през втората част от седмицата, че и през идния месец. Процесът може да е съпътстван с важни, определящи бъдещото ви развитие новини, емоционални разговори и преговори, също- някаква рязка пренастройка в начина ви на мислене и вероятно не без причина.
Нещо в близкото ви обкръжение се променя, това може да засегне колеги, приятели или роднини, а вие трябва и можете да реагирате по оптимално конструктивен начин.
Настъпва време, през което трайно ще се трансформира нещо в начина ви на мислене и миналото, неговият анализ ще играят ключова роля, ще „изстудят“ мислите ви, ще оформят окончателно мнение или ще ви направят по-устойчиви на външни влияния. В следващите месеци и близо година-околните или ще се съобразяват с вас или ще отпадат от обкръжението ви. Сега получавате първи сигнали, обърнете им внимание, опитайте се да бъдете по-полезни на важни за вас хора, те вероятно ще имат нужда от това.
Стрелец
През първата част от седмицата съществуват все още някой не изяснени казуси, които касаят базисни приоритети като дом, семейство, место-жителство, начин на съществуване. През втората част на седмицата постепенно придобивате някаква яснота, утвърждавате мнение, след което вероятно няма да има връщане назад.
Сатурн напуска вашият зодиакален знак на 20 декември-това е ключово астрологично събитие за вас, след въздействието на тази планета вие може да сте станали по-силни или по-изморени, но със сигурност- преобразени, а усилията които сте полагали през изминалите две години и половина- сега трябва да дадат нужния резултат, да се материализират- чрез финансова стабилност или друг набор от качества, които ще допринесат за само-увереността ви.
Ако това е невъзможно, тогава вероятно ще трябва кардинално да пренаредите приоритетите си и водещ мотив ще бъде „трябва“, а не „искам“. За сега получавате първи сигнали,  които можете да насочвате все още…Възползвайте се от Новолунието, което е в първите дни и ви дава втори шанс на различни нива и по приоритетни за вас теми.
Козирог
През тази седмица все още се изясняват някакви неясноти в пътя ви на развитие, това може да са скрити процеси, дори интриги, тайни, които стават явни, така че да можете да ги идентифицирате и да вземете оптимално адекватни мерки. Вероятно в този процес ще включите забележителна проницателност, изобретателност и креативност, които ще ви помогнат да отворите нова страница в живота си, така че да успявате да контролирате или насочвате ситуациите в значима степен. Ако има нещо, което е препятствало пътя ви на щастие-общо, сега е моментът да го оставите зад гърба си и мнозина ще постъпят точно така.
В този процес околните-приятели, колеги, влиятелни и енергични личности ще ви стимулират силно да се развивате в определена посока като ви дават съвети, като ви помагат, а понякога- дори като се конкурират с вас, но по този начин ви амбицират. При всички случаи ще имате на кого да разчитате, можете да заемете лидерски позиции, да се преборите и с някой лица, които остро ви противодействат, вероятно ще има и такива.
От 20 август Сатурн навлиза във вашия зодиакален знак- това ключово астрологично събитие /веднъж на 28-30 години/ и задължително ще се отрази на линията ви на поведение, начин на живот, дори външен вид. Предстои да си изградите нови и важни приоритети, които ще ви направят по-силни, самостоятелни, устойчиви и успешни, но не даром, а като включите целия си натрупан опит и знания и ги фокусирате в определена цел, проявите повече твърдост, упоритост и поемете допълнителни отговорности. Вярвате или не, няма значение, Сатурн ще ви принуди да отреагирате по-горе споменатия начин и разбира се е препоръчително вие да ръководите обновлението, а не да го следвате и/или да поемате само следствията от случващото се…
Водолей
Навлизате в период, през който силно ще се фокусирате върху стабилизация или подобряване на социалния ви статус, който засяга ключови въпроси като кариерно развитие и/или брачни отношения. Вероятно ще има провокации в тази посока и те ще варират в широки граници- от разклатено финансово състояние и заплаха от загуби, утичане на нещо важно в живота ви и то градено дълго време, вероятно и години, до нови възможности, които застават на пътя ви и вие трябва да се възползвате от тях. Към настоящия момент може да се появяват интересни идеи и/или предложения, те ще се форсират през януари и според положените от вас усилия- ще ви извоюват ново място ,да се надяваме и по-престижно.
Все пак нахлува паралелна тенденция, тя ви подтиква да се замислите какво трябва да оставите зад гърба си, предимно онова, което е изгубило своя смисъл и няма място във вашето бъдеще, така че в повечето случаи-няма за какво да съжалявате. Вид алтернативи бързо ще заместят един шанс с друг, вероятно и като тайна сбъдната мечта.
Все пак седмицата е много показателна, превключваща към нов годишен цикъл, така че е препоръчително да набележите силните страни и да ги преумножите, а слабите да ги стопирате или поне-минимизирате.
Риби
През тази седмица все още сте под влияние, което напомня на раздяла с илюзии или преоценка на стари приоритети, които изчистват неясноти и касаят ключови въпроси като кариерно развитие, обществено положение и имидж или брачни връзки. Каквото и да е, хубаво е в този процес да не пренебрегвате вътрешния си глас, но и натрупан опит също, защото който забравя миналото е осъден да го повтори, а в случая и с по-сериозни уроци, следствия и т.н.
Възползвайте се от Новолунието в началото на седмицата, то ви дава втора възможност по всичко горе-споменато.
Фокусна точка се превръщат въпроси, които се отнасят до юридически казуси, а може и необходимост от разрешение на спорни теми, също- повишение на знания, квалификация и/или пътувания. Звездите ви закрилят в тези сфери на влияние, но изискват от вас да се концентрирани, инициативни, така че да не бъдат подменени интересите ви.
Хора стоящи далеч от вас- от влиятелни личности до роднини, обсебват вниманието ви и могат да се превърнат в мост към успехите ви и щастието ви-общо, а могат понякога и да предизвикат нервно напрежение, противопоставяне и конфликти. Във втория случай можете –имате достатъчно варианти за въздействие, така че да преобърнете ситуациите във ваша полза, но преди да предприемете нещо-изградете си стратегия и действайте!

Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads