Видео преглед на печата

събота, 12 септември 2015 г.

BBC GOODFOOD БР. 145

BBC GOODFOOD БР. 145




BBC GoodFood България – брой 145

Това е броят, който ще ви даде идеи как да приготвите вкусен обяд в кутия за вашите деца през новата учебна година, ще ви напомни, че е време за консервиране на слънчеви плодове и зеленчуци и ще ви предложи ястия, пълни с протеини.

Рубриката СЕЗОНЪТ НА ви приканва Консервирайте! Сега е времето да напълните шкафа с буркани собствено производство за зимата - Сладко от сливи с аромат на канела, Чътни от зелени домати, Оцет за туршия, Туршия пикантен лук, Туршия зелен боб, Туршия люти репички с джинджифил, Туршия цвекло, Туршия моркови с чесън и кимион, Туршия зеле, Туршия краставички с копър.

Рубриката ВСЕКИ ДЕН е посветена на наближаващите училищни дни и на възможността Да готвим заедно с децата - Рулца със зеленчуци и сирене, Кокосови блокчета с шоколад, Бананов сплит за закуска, Мини пица кишове, Пиле със сусам и лимон, Ледени близалки от млечен шейк. А когато не разполагате с много време, пригответе Вечеря без готвене - Песто с кресон и ядки, Бургери със свинско, Нудъли с манго и скариди, Салата фатуш с пилешко. Когато децата тръгнат на училище, добре е да имате идеи за Вкусен обяд в кутия - Шишчета с шунка, сирене и грозде, Млечен сос с канела, Овесена каша с праскова, ядки и къпини, Слънчева салата Коб, Следобедно смути, Бейгъли с пуешко, бекон и авокадо, Енергийни хапки с шоколад и портокал, Пикантни наденички в сос и кускус, Мъфини с тиквички и фета. 

Рубриката УИКЕНД предлага Слънчева карибска вечеря - Летяща риба със сос от червена чушка и ку-ку, Карибски лют сос, Гълъбов грах, Пържен зелен боб, Пунш с ром. В Клуб Торта представяме Торта със смокини, кафе и лешници. Модерният вегетарианец ще бъде изкушен от Салата с темпе, манго и нудъли. В Екзотично може да се възползвате от две идеи с патица - Предястие с патешки дроб, чипс от целина и глазирани плодове, Предястие с пушено патешко магре. Специалното меню на Том Керидж със сигурност ще предизвика вашия интерес - Мариновани с бира ребърца, Мариновани лучени кръгчета, Пикантна салата с алабаш. Лятното мезе на Рик е с ориенталски вкус, опитайте Банички с пилешко и канела, Кебапчета от агнешко с кедрови ядки, Турска пикантна доматена салата (Езме салата), Крокети със сирене, картофи и копър, Маринована салата с калмари, Топъл хумус с печен кимион, нахут и чесново олио. Яжте у дома като в ресторант с лесната френска вечеря за двама на Барни Дезмазери - Задушени миди с праз, мащерка и бекон, Цяла печена ципура с картофи и маслини, Бистро салата с козе сирене.

Рубриката ЗДРАВОСЛОВНО предлага рецепти, Пълни с протеини - Агнешко по гръцки с пушен патладжан и ментова бакла, Пълнено авокадо с пикантен боб и фета, Тортила от тиквички с песто и рукола, Салата с пилешко сатай, Южноиндийско къри с кокос и скариди, Пикантен пилаф от карфиол. Опитайте и още нещо - Пикантен агнешки пилаф. Пълна промяна този път е за По-лека спанакопита. Най-добрата рецепта за… менопауза е Салата с яйца и френска леща, тамари и кресон. Научете кои са тези Пет хранителни вещества, нужни на всяка жена. 

Рубриката УМЕНИЯ представя в Училище за готвачи Практични съвети и техники и как се прави  3-минутна майонеза. Вижте и Кое е най-доброто олио за готвене?           
В ТОЗИ БРОЙ Тим Андерсън представя Моята кухня. Последна хапка с Лятна салата с патешко.

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads