Видео преглед на вестник Уикенд

понеделник, 21 септември 2015 г.

Какво Ви очаква тази седмица?


Хороскоп 21.09-27.09.2015г.

Меркурий  е ретрограден и то в кардиналния знак- Везни, така че равносметките, които ще сме склонни да правим по-лесно ще ни прехвърлят в нови ситуации и по-силно ще въздействат върху намеренията ни за промяна.Понякога тенденцията ще се „прокрадва зад гърба ни”, а в други случай ще се проявява спонтанно, изненадващо и в един ярък, пречупващ момент, след който вече нищо няма да е същото.
Важно е да се отбележи, че зодиакалният знак Везни приоритетно се свързва с партньорските отношения-лични, делови, международни,  „правото” и „справедливостта” в един по-общ или конкретен смисъл, деловите преговори и дипломацията. Всички горе-споменати полета на въздействие най-силно ще усетят връщането на Меркурий „назад”, под формата на по-малки или големи трусове, задачи за решаване и преодоляване, стремящи се да наместят „пластове”, като се ще преразгледат стари решения, ще е на лице опитат да поправят грешки…Всъщност, в положителен вариант, точно при такова обръщане, ние от една страна неволно се концентрираме /устойчиво и задълбочено/ върху въпроси, които ни тревожат, не сме разрешили и са се породили през пролетта или изминалите 2-3 седмици.Интуитивно търсим отговори, а насъбиращата се енергия, по друг начин казано-вътрешно напрежение, се превръща в мощен стимул да вземем мерки във вид ескалиращи развръзки- в пълна степен около 09 октомври.
Но не е препоръчително да се подписват договори, да се стартират преговори.
Реакциите ни са забавени, мислите са подчертано субективни и насочени към собствените ни нужди, изправяне на недоразумения от миналото.
На 23 септември и Слънцето ще премине в сектора на Везни, така че допълнително ще усили „звездните указания” да се заздравяват връзки, да се градят мостове, защото само така е възможно да се постигне успех на този етап или защото е дошъл ключов етап за трансформации, при това отчитани  като кармични…
През целия период ще сме склонни да проявяваме забележително упорство, да бъдем отговорни и съзидателни. Същевременно ще имаме чувството ,че „бием” върху стена от предизвикателства , които е почти невъзможно да се справим. А аз не съм сигурна и че си струва. В месеца на затъмненията, колкото и фаталистично да звучи, събитията в значима степен се продуцират от по-висши сили и предопределеност…
Влияе се само в по-глобален план и мащаб, „колелото” се завърта от „масите” и от хора, които имат значима власт.
Пазете здравето си, по-уязвимо е към инфекции и не само…
Овен
Ретроградното движение на Меркурий ви връща към неразрешени въпроси свързани с ваши партньори /настоящи или от миналото, лични или делови/, които по различни поводи ще се отразяват силно- на имиджа или дори на социалния ви статус /кариерно развитие, брак/, в зависимост от натрупани вече енергии, вие може спонтанно да скъсате с някой важни за вас връзки или ще зададете нов цикъл на развитие в това поле, което ще се разгърне в пълна степен след 09 октомври.
Венера все още ви закриля и е способна да създаде също толкова внезапни шансове, отнасящи се до сърдечни отношения, радостни новини от деца и/или пробив в частна ваша инициатива, но на този етап не напълно реализирана.
От 25 октомври, вашият Управител Марс ще транзитира през Дева и типичният ви огнен ентусиазъм ще бъде изместен от други злободневни ангажименти, често и принудителни- под формата на командировка например и/или нови условия поставени от по-висшестоящи личности.
Целите пред вас ще са по-краткосрочни, по-земни и ясни, като постепенно ще забавите темпото, за сметка на по-голяма концентрация.
Хора стоящи далеч от вас ще ви оказват все по-силно въздействие.
Основна задача за вас, все пак трябва да бъде дипломатичния тон и съответно оздравяване на отношенията ви с околните. Фонът, който ще създадете почти до края на октомври ,ще си остане такъв и за следващата година…
Понеделник и вторник могат да зададат тон за цялата седмица или поне тези дни са доста показателни за бъдещи перспективи.
В сряда, четвъртък и петък се разтоварвате сред приятели, можете да получите подкрепа ,стига да пожелаете.
В събота и неделя имате нужда от почивка- но физическо и психическо ниво. Пазете се от преувеличения и неконструктивни спорове.
Телец
Ежедневието ви излиза от обичайния ритъм поради повишаващи се ангажименти- диктувани от влиятелни особи или такива, които се отчитат за стоящи „далеч от вас” , поради променени условия на труд, а в някой случаи и повишени амбиции, императивна необходимост да защитите авторитета си.
Може да се каже ,че успявате, защото включвате на пълен ход- типичното ви упорство, добирате се до допълнителни ресурси или откривате обиколни пътища. Ако пред вас се е изправила висока стена, вие не се отказвате, а не рядко сте принудени да действате по подобен начин. Основни „принудителни” стимулации получавате от важни за вас личности- деца, ако имате такива, роднини, семейство, партньор.
В друг вариант- хора близки до сърцето ви ще изискват през следващия месец повече внимание и отделяне на ресурси-чисто материални или под формата на грижа и морална подкрепа.
Приятели и колеги също са на особен режим- „проверка”, така че до средата на октомври ще сте си направили сериозни равносметки и преоценки.
До четвъртък събитията са с дългосрочно отражение, препоръчително е да направлявате, до колкото е възможно.
През последните дни- околните ви оказват силно въздействие, но не приемайте всичко като „чиста монета”.
Близнаци
Ретроградният Меркурий ще ви подтиква да се връщате назад към теми ескалирали в началото на годината и/или преди две-три седмици.
Ретроградното движение може и да е полезно, защото забавя хода на събитията /благоприятно, за да ги огледате от всички страни/ или им дава втори шанс да се разрешат, при условие, че това не се е получило в един по-начален етап.
Вероятно, значима част от тези преоценки ще са свързани по някакъв начин с вашите партньори-лични или делови. Те поставят нови отговорности или изисквания към вас, а в друг вариант-промените около тях, рефлектират и върху вас самите.
От 25 септември и особено до 14 октомври в дома ви се натрупва енергия, която ще изисква активно разтоварване. В оптимален вариант, това може да е належащ ремонт, преместване, възможно е домашните и лични задачи за изпълнение да се отразяват силно на кариерното ви развитие и да се налага обсъждане на приоритетите с най-близките ви хора, делегиране на задължения, преразпределение на „роли” и т.н.
Факт е, че щастие сега можете да откриете предимно в семейството ви, но също така е факт, че в това поле назрява необходимост от „реформи” и е хубаво да ги направлявате още при зараждането им…първи импулси и по-сериозен подтик получавате от динамична личност/партньор или друг по-агресивен човек от обкръжението ви, който ще ви действа по подобен начин-дразнещо, но и стимулиращо.
Ако имате деца, те също ще са повод за разгорещени дебати, обсъждания, вземане на определящи решения.
Понеделник и вторник са трансформиращи, може кардинално да смените вижданията си.
В сряда, четвъртък и петък притежавате доза късмет, разчитате на подкрепа, нараства авторитета и влиянието ви.
Въпреки че са почивни дни- събота и неделя могат да окажат съществено влияние върху бъдещото ви развитие…
Рак
От 25 септември и до 09 октомври вие много енергично ще отстоявате правата си, ще се въвличате в словестни двубои, спорове, спонтанно разкриване на истини, понякога и тайни, които могат да доведат до скъсването на договори и отношения. Разбира се, ще отпаднат само онези, които са ви въвличали във вид заблуждение, така че периодът е свързан с осъзнаването на някаква истина, а това всъщност-винаги е полезно.
На работното ви място ескалира напрежение, което е продуцирано от висшестоящи личности или вид авторитети, понякога нелоялни колеги, но до края на периода вие имате шанс в значима част да им влияете и да превъртате негативите в позитиви.
Обсъждат се важни теми в дома ви, ескалирали преди две седмици или началото на годината. Не бързайте с решенията, те ще се развият от само-себе си или по един спонтанен начин и в пълна степен след 09 октомври.
През цялото време съществува вероятност да получите някакъв „подарък” и то по един неочакван начин.
В понеделник и вторник не са изключени разяснителни разговори, придържайте се към добрия тон, без да прибързвате.
В сряда ,четвъртък и петък се „нагаждате” според обстоятелствата и да, от вас ще се изисква значима адаптивност, но завоюваните успехи ще си струват.
Релаксирате през почивните дни. Получавате информация, която ще ви въздейства силно емоционално.
Лъв
През настоящия период вие ще преразгледате трудови отношения, условия за работа. Почти през цялата седмица ще водите интересни разговори, които между впрочем ще имат значение за финансовото ви състояние.
В друг вариант- нарастват разходите ви за деца и други близки до сърцето ви хора, може и бизнес инвестиции, неотложни плащания.
До 09 октомври тази тема все повече ще се затяга, вие ще отделяте значим енергиен ресурс, за да се справяте, основно тенденцията е способна да покачи социалната ви активност- да търсите нови контакти, да заздравявате стари, ще имате такъв шанс, а на този етап- предимно чрез личности, които не са от близкото ви обкръжение и по един „внезапен” начин, като използвате и електронни проводници на информация-интернет например.
Венера все още ви закриля и минимизира всички препятствия пред вас, възползвайте се.
В понеделник и вторник-новини ,разяснителни разговори.
В сряда, четвъртък и петък популярността ви расте. Възможност да заздравите партньорските си връзки.
В събота и неделя-основните теми са чисто материални, внимавайте да не застанат между вас и любимите ви.
Дева
Слънчевите и Лунните затъмнения ви засягат пряко, така че голяма част от събитията съдържат някакъв нюанс на предопределеност, имат задължителен характер. Все едно е дошло времето да обновите живота си на почти всички нива- онова, което имате /под формата на придобити материални блага/, семейни и домашни условия на съществуване, отношения с деца и т.н.
От 25 септември до 01 януари вие ще заемате особено енергична позиция, ще се борите настойчиво за идеите и целите си и в по-голяма част от случаите ще успявате.
До 09 септември обаче, подобен упорит, а понякога и агресивен подход ще ви конфронтира с околните.
„Другите” ще изпитват търпението ви до степен да свалите „розовите си очила” спрямо тях, а в друг вариант- вече да не сте съгласни толкова да черпят от психическите и физическите ви ресурси.
Тенденцията ще трансформира важни за вас връзки, а в оптимален вариант- ще гледате по-реалистично и уверено на бъдещето, като разчитате предимно на себе си, а околните-или трябва да ви следват, или ще отпаднат …
В понеделник и вторник- шанс да спечелите награда, бонус, признание.
В сряда, четвъртък и петък ежедневието е много натоварено, но и резултатно.
В събота и неделя- грижа за другите, разяснителни разговори…
Везни
От 23 септември Слънцето вече ще транзитира през вашия зодиакален знак, тача че ще ви зареди с допълнителен енергиен ресурс по-лесно да осъществявате намеренията си, да влияете на събитията.
Но е факт, че все още съществуват неща извън контрола ви и те могат да са свързани с ваши близки, с околните, които пораждат грижа и/или извеждат ежедневието ви извън обичайния ритъм.
До 09 октомври подобни теми активно ще ви влияят със спонтанни развръзки и/или бързо придвижване в нова ситуация след това.
Целесъобразно е през тази седмица да пестите физическите и психическите си ресурси, повечето от вас се нуждаят от почивка или поне да забавят темпото.
От 25 септември на хоризонта изплува някаква агресивна личност, която се стреми да обърка предварителните ви планове. В друг вариант- научавате тайна, ескалират теми породили се в началото на годината или през изминалите две седмици.
Информационният поток е много засилен,но внася яснота, за онова, което е стояло зад гърба ви или не сте отчели като подробност.
Вашата покровителка Венера все още е в Лъв и от това поле ще ви надарява с доза авторитет, вяра в собствените възможности, че и харизма- и не без причини разбира се.
Можете да разчитате на приятели и колеги при нужда, чрез тях спонтанно да удовлетворите свое желание или поне да разведрите ежедневието си.
В понеделник и вторник влияете силно на околните, но дребни действия имат широко отражение, за това е препоръчително да сте по-внимателни. Домашни и семейни въпроси имат приоритет и можете да ги насочвате в значима степен.
В сряда, четвъртък и петък притежавате доза късмет.
В събота и неделя ангажиментите са повече, отколкото ви се иска може би…
Скорпион
През тази седмица продължавате да сте под особената опека на Венера ,която изпречва на пътя ви много неочаквани възможности и шансове да превъртите евентуални негативи в позитиви, които ще се впишат ярко в имиджа ви или ще рефлектират върху бъдещата ви реализация.
Но е факт, че не можете да разчитате на повсеместна подкрепа и поддръжка. Конкуренцията около вас се усилва, защото трябва да се доказвате в нов колектив или защото се е променила най-близката среда- отношения с колеги ,че и приятели.
Твърде възможно е, това да се окаже един „разчистващ” етап, тъй като в по-екстремнни и изпитващи ситуации разбирате на кого можете да разчитате ,съответно-не.
Меркурий ви помага да разберете някаква тайна или да осъзнаете, преразгледате обстоятелства стоящи зад гърба ви- в пряк и преносен смисъл, стартирали като тенденция в началото на годината или преди две седмици.
Подробности, които сте пренебрегвали се оказват важни, ще набират скорост със съответните развръзки…
Голяма част от информацията ще се запечата трайно в съзнанието ви и ще звучи още дълго, а ще се разнищва по-бързо и благоприятно след 14 октомври.
За сега ескалира необходимост да се замислите какво да оставите зад гърба си. Поради затъмненията този месец, звездите ще ви насочват и едва ли вие трябва да сте инициатор, а по-скоро ще следвате „ветровете на промяната”, най-показателни са понеделник и вторник.
В сряда, четвъртък и петък намирате алтернативи и обиколни пътища.
В събота и неделя приятели и други хора близки до сърцето ви, ви оказват силно въздействие, а понякога-взаимопомощ.
Стрелец
Вие сте в период, който е от съществено значение за социалния ви статус и бъдещи перспективи. От 25 септември тази тенденция се усилва, като ще изисква енергично да се справяте с допълнителни предизвикателства, нови изисквания, повишена конкуренция.
Част от събитията напомнят на „принуда”, все едно „колелото на Съдбата” се е завъртяло и ви придвижва напред в развитието ви. Това движение ще ви натовари с повече отговорности, но ще ви даде шанс да завоювате нещо, на което да разчитате през следващите 12 години.
Най-силно е посланието за родените през ноември и началото на декември, но и за всички останали в различна степен.
Мислете, представяйте си бъдещето в по-далечни перспективи и ще бъдете подкрепени точно в такъв мащаб. Близките цели може да са изтощителни, но ще са стабилна основа в по-далечен план, а и на този етап е полезно да се движите според вятъра  и да насочвате платната, едва ли нещо друго е полезно или възможно…
До 09 октомври финансовото ви състояние е силно дестабилизирано, не го усложнявайте допълнително, осолено в понеделник и вторник.
Любовта я срещате навън или поне се разтоварвате от ескалиращи домашни неуредици като пътувате, срещате се с хора, които не са от най-близкото ви обкръжение.
В сряда, четвъртък и петък-интересни новини, изненади.
В събота и неделя- решавате битови и семейни въпроси.
Козирог
През тази седмица настойчиво се обсъждат теми засягащи цялостния ви социален статус- кариерно развитие, брак. Въпросите не са от вчера, а от началото на годината или са възникнали по-остро през изминалите две седмици.
Подобни анализи и ретроспекции са способни да внесат известни колебания за бъдещото ви развитие и може би е най-важното, определящо условие-вие да знаете какво всъщност искате. Онова, което желаете и считате за целесъобразно едва ли в пълна степен ще кореспондира с мнението на важни за вас хора. Но ретроградния Меркурий ще ви помогне да вникнете дълбоко в проблеми, да ги осъзнаете, разберете и да вземете най-правилни решения, на този етап- чрез разяснителни разговори, че и спорове, но нека да бъдат конструктивни.
Хубаво е и съзнателно да заложите на дипломацията ,сега това е почти императивно условие, така че да избегнете вид сътресения-малки или големи.
Навлизате в ключов период за социалния ви статус и до края на октомври- задължително ще го отчетете като такъв. За това „бързайте бавно” и преди всичко-действайте рационално, „мерете сто пъти, преди да срежете”…
В понеделник и вторник- вие направлявате потокът от енергия, привличате погледи или сте в основата/съществен фактор на почти всички нива.
В сряда, четвъртък и петък влияете на финансовото си състояние.
В събота и неделя-емоционални новини и разговори, които някой от вас ще помнят дълго.
Водолей
На 23 септември Слънцето ще премине в сектора на Везни и ще ви подкрепи по различни начини, като минимум- възвръщате самоувереността си, мислите и действате по един по-независим начин, като се издигате над дребните подробности, толкова обременяващи в миналото.
Основно се съсредоточавате върху финансовото ви състояние, защото са нараснали разходите или трябва да се разплатите със стари дългове, да повишите доходите си или да разрешите имотни и наследствени въпроси, юридически казуси и т.н.
През тази седмица влияете на перспективите, но може би ви се налага да извървявате една крачка назад, две напред…да се съобразявате с фактори, които не са ви по вкуса, но са преодолими…
Понеделник и вторник са трансформиращи, показващи „слабите звена”. Не предприемайте нищо важно през тях, ако е възможно разбира се.
В сряда, четвъртък и петък- притежавате късмет, авторитет ви се покачва.
В събота и неделя се пазете чисто финансови проблеми да не застанат между вас и любимите ви хора.
Риби
Все по-настойчиво звучи темата за вашите партньорски отношения, като тенденцията ще се усили от 25 септември, така че важни за вас хора ще повишат изискванията си към вас, не е изключено понякога да ви изглеждат неразбиращи, дори агресивни в отношението си към вас, но в положителен вариант те могат да ви действат също така „събуждащо”, стимулиращо, под формата на „дразнителче”- което има повод да изисква повече или действа подобно на „мотор”, който тръгва и ви отвежда в нова посока, в оптимален вариант- помага ви да се разделите с илюзии, да вземете правилни решения…
Променя се положението ви в колектив- сред колеги и приятели. Сега е моментът да утвърдите авторитета си ,а трансформациите  ще се запечата трайно след 09 октомври .
Все още съществуват шансове да спечелите нещо „внезапно” или да повишите доходите си, стига да се по-инициативни, а и да не поемате рискове…


Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads