Видео преглед на вестник Уикенд

понеделник, 10 август 2015 г.

Седмичен хороскоп

10.08-16.08.2015г.

Интересен факт е, че Марс в астрологията отговаря за нивото на нашата  активност, инициативност, насочва енергията ни в определен сектор според зодиакалния знак и същевременно влияе на хормоналния баланс, състоянието на кръвта- еритроцити, хемоглобин…Така че преминаването на тази планета от един знак в друг винаги се усеща, както на физически, така й в психологически план, макар и не пряко.
И така, Марс вече излезе от сферата на дома, битовите приоритети и се насочи към други и по-вълнуващи приоритети, които ще се преумножават през следващите седмици, а именно- желание да си доставяме повече сърдечна радост, да се забавляваме, да повишаваме комфорта и благоденствието, не рядко и особено през настоящия период, като поемаме рискове, проявяваме неконтролируемо своеволие,  действаме спонтанно и много ентусиазирано според „желанията на сърцето”.
Тенденцията се гради на факта, че Марс премина в Лъв и от това поле се стреми да подкрепи собственото Его, отключва положителни, „огнени” и ярки настроения и страсти, вариращи в крайности. Фокусна точка и  мотив за всички прояви ще бъде личното достойнство, което ще се отстоява енергично и емоционално, вътрешната необходимост да се привличат погледи и съответно и да се получава внимание, но не само, а предимно- любов. Любов, която да запълни всички кътчета на душата, да удовлетвори и порадва сетивата. Липсата на адекватна възвръщаемост на отправени чувства ще се изживява болезнено. Реакциите, те ще са  някак по- мащабни и дори преувеличени. Възможна е и доза драматизъм, но като цяло предстоят събития през втората част на август, които ще оставят траен отпечатък в съзнанието на мнозина.
Вероятно ще има много флиртове, а те бързо ще прерастват в романтична връзка, като подчертано по- инициативни ще бъдат представителите на мъжкия пол.
Същевременно, „старата любов” се ревизира и ако има нещо, което не ви удовлетворява, току виж го „изсипете” обратно на вашия партньор.
Но не е изключено и някой да преоценят своето поведение, в стремежа си да получат взаимност, да закрепят настоящите взаимоотношения и ще са доста предприемчиви, настоятелни в тази посока.
Любовта и страстите ще „кипят”, асоциативно можете да се върнете две години и половина назад и да видите какво ви е донесъл Марс в Лъв тогава и какво може да ви донесе сега.
Е, разбира се, никога не е „същото” и никога не можем „да се къпем в една и съща река”, но Марс задава основен енергиен фон ,мотиви, настроения в любовта, шансове или загуби, рестарт и нова енергийна програма за следващите две години…
Така, промените, които инициираме, особено по време и дни след Новолунието /на 14 август/ ще ни влияят дълго.
Както знаем, самото Новолуние показва какви семена ще прорастват през следващия месец като минимум. Най-общо казано- трансформации в чувствата, любовните връзки- ще се започнат нови, ще прекъснат стари и/или ще преминат на друго ниво, ще има и много изненади, „внезапни” провокации, прозрения.
По-разсеяни сме от обикновено, податливи на измами и само-внушения. Рутинните задължения ни натоварват повече от обикновено. Твърде вероятни са някакви обърквания във всекидневните процеси и все нещо да изтърваме като подробност, така че да се разминаваме с очакванията. Ежедневието излиза „извън график” и/или трябва постоянно да си „сверяваме часовника” с реалността.
Не удачно сега да се подписват договори, да се сменя работа или жителство, да се закупува автомобил.
Почти до края на август Сатурн ще играе ролята на строг „контрольор” , който ще ни връща към миналото и може да укрепи животът ни чрез „награда”, като ни върне нещо старо и загубено или като не ни позволи да се отпуснем напълно, да постигнем намеренията си, а образно казано ще „буксуваме” на едно място, докато не усвоим някакъв урок- в оптимален срок до средата на септември. А как усвояваме опита и доколко е развит Сатурн, съответно- стабилен нашия живот, показателен е един тест на Сатурн, на който попаднах и искам да споделя с вас. Трябва да си отговорите с „да” или „не” на следните въпроси- умеете да виждате в по-далечна перспектива, да си поставяте ясни цели и да ги преследвате до край? Не повтаряте една и съща грешка? Незакъснявате  за срещи? Държите  на обещанията си? Събуждате  се за работа без будилник? Планувате  успехите си всеки ден, стъпка след стъпка? Умеете  да уважавате чуждите права, в частност- по-висшестоящи и възрастни хора, да се съобразявате с техния авторитет? Не преминавате етични чужди граници и не позволявате да преминат ваши- с ценностната ви система? Действията ви обслужват не само вашите, но и интересите на близките ви? Ако отговорите са- да, значи вие сте зряла личност, която ще бъде възнаградена, а векторът й на развитие е нагоре…
Овен
Вашият управител Марс вече транзитира в Лъв и ще подкрепи огненият ви темперамент. Вие ще „кипите” от емоции, ентусиазъм и страст. Това, което ви вълнува основно сега е да си доставите някаква сърдечна радост и в повечето случаи ще успявате. Самите вие ще сте инициативни и креативни, но и вас ще ви изненадват. Предстоят много вълнуващи събития, които ще ви изкарат извън обичайния ритъм, защото вие искате или понеже другите ви провокират и подтикват- да се забавлявате повече, да сте по-дейни и на „колела”- в пряк и преносен смисъл.
Любовта и сърдечните връзки, деца, който ги има- са друга фокусна точка, обсебваща вниманието ви и изпълваща сетивата ви. Ако имате партньор- предстоят ярки емоционални преживявания между вас. А ако нямате- може да преоткриете стар другар, който напомня за себе си.
Ако имате собствен бизнес, той също ще е повод да отделите значим енергиен ресурс и той ще действа като „пусков механизъм”, помагащ после да се движи по инерция следващите поне за следващите две години и половина.
Ако сте служители във фирма, ежедневните ангажименти ще ви натоварват повече от обикновено и ще са извън традиционния ритъм. Защото сте по-разсеяни или поради „външни” причини. Най-досадни и „принудителни” са задълженията ви в събота и неделя.
Най-хубави и показателни за бъдещи перспективи са четвъртък и пекът.
В понеделник, вторник и сряда- трудно контролирате чувствата си, внимавайте вместо да „изпишете вежди, да не извадите очи”.
Телец
Продължават да ескалират обстоятелства, които превръщат домашната среда и семейството ви в основен приоритет за обновление. Част от вашите планове няма да кореспондират с тези на партньора ви, но пък можете да откриете друг и доста неочакван начин-изход, за разрешение на евентуални спорни въпроси в тази сфера.
В оптимален вариант през август можете да решите да извършите някакъв ремонт, да предприемете голямо преместване, покупко-продажба или уреждане на въпрос с недвижимо имущество.
В друг случай- търсите алтернативи далеч от родния дом и ги намирате.
Въпроси свързани с хора близки до сърцето ви- от деца до любовници и партньори са повод за съмнения, внушения и преувеличения. Внимавайте, не позволявайте да ви повлияят негативно подобни тенденции, да нарушат комуникацията между вас, а и доверието.
Бъдете честни, търсете и следете за реални прояви, защото се усилва вероятността да остава нещо скрито или откровено измамно…
Докато вашата управителка Венера е ретроградна, вие едва ли ще сте напълно уверени какво наистина искате, преоценявате и вас ви преоценяват. Но сега тези преоценки могат да доведат до прозрения, стари възможности, от които сте се отказали, но сега пак са актуални и много примамливи…както в личен, така и в обществен план.
В понеделник, вторник и сряда информационният поток е много усилен, внася яснота, носи важни или емоционални новини и разговори.
В четвъртък и петък е Новолунието, което още веднъж ще превърти приоритети за следващия месец- дом и семейство. Дните са много показателни, следете за тенднеции, съзнателно насочвайте по-позитивни перспективи.
В събота и неделя имате нужда от почива и разпусате с близки и приятели.
Близнаци
Социалната ви активност продължава да расте. Вие сте в център на внимание, защото сте комуникативни, инициативни или поради факта, че ваши приятели, колеги, съседи и роднини ви провокират в тази посока- изненадват ви с новини, действия…
Някой от вас могат да се срещнат със стар другар, който да им окаже подчертано влияние или да попаднат в ситуация „дежа вю”, така че да прозрат важни детайли и истина.
Други, могат да решат да пътуват и това начинание ще бъде доста вълнуващо, изпълнено с неочаквани събития и ярки емоции.
Същевременно социалният ви статус някак става неясен по основни въпроси. С какви илюзии трябва да се разделите или кои са слабите звена от вашия живот – получавате „сигнали” през тази седмица. Хубаво е да им обърнете внимание. Те може да са свързани с кариерното ви развитие или брак и ако не овладеете негативите сега, те ще ескалират през септември и ще бъдат по-ярки, така че да не можете да си „затворите очите”.
В оптимален вариант- домашни задължения и преобразувания ще доминират или влияят силно на служебните.
В понеделник, вторник и сряда се пазете от необмислени харчове.
В четвъртък и петък е Новорунието, което ви дава „знание” и може да действа като „пусков механизъм” за ново ниво на развитие.
В събота и неделя предпочитате компанията само на най-близките ви хора.
Рак
Основен приоритет за вас продължава да бъде материалното ви благосъстояние, като през следващите седмици това ще отнема много ресурси- физически и/или психически. Причините могат да бъдат „външни” и независещи от вас самите, но могат да бъдат и в резултат на собствените ви действия, съответно нараснали разходи, които надхвърлят приходите. През настоящия период можете да получите „внезапна” възможност да разрешите подобни казуси, да получите бонус, повишение, да се върнете към стари  теми, идеи и перспективи, които да ви облагодетелстват.
Новолунието от четвъртък и петък ще ви превърти през следващия месец към някакъв „втори шанс” за нещо познато или ново, но произтичащо от желанията ви.
Същевременно през тази седмица информационният поток е силно изкривен, напомня на „развален телефон”- един едно казал, другият друго чул и т.н. Но не е изключена и умишлена манипулация ,че и измама- от вас или пък към вас самите.
Не е подходящо да сключвате договори и да вземате окончателни решения!
Не провеждайте разяснителни разговори в събота и неделя, дори и да съществуват предпоставки -отложете.
В понеделник, вторник и сряда привличате внимание, сами направлявате тенденциите според собствените ви преживявания.
Лъв
Слънце и Венера вече са във вашия знак, а от тази седмица към тях се присъединява и Марс. Марс ще остане във вашия зодиакален знак почти до края на септември и ще повиши адреналинът ви и разбира се- не само! Вие постепенно ще станете по-активни и непримирими към евентуална неудовлетвореност, ще сте борбени,  а до края на август и „войнствени” при всяка провокация.
Същевременно е добре да се напомни ,че всички постижения, към които се ориентирате през настоящия период, тенденции, които зададете- ще ви влияят като минимум през следващите две години и половина.
На 12 август Юпитер ще напусне вашият зодиакален знак и вие почти несъзнателно ще се насочите отново към ревизия на всичко случило се през изминалата една година. Ревизират се чувствата ви, вие продължавате да променяте имиджа, вкуса си, мнението си за хора, житейски обстоятелства ,които непременно ще ви поднесат на нови „релси” от септември.
На този етап, продължавате да привличате внимание, изненадват ви хора стоящи далеч от вас- в пряк или преносен смисъл, можете „скоростно” да разширите хоризонтите пред вас с нови и стари възможности- в партньорството или пък кариерно развитие…
Новолунието от четвъртък и петък е във вашия зодиакален знак, а това означава, че следващият месец пак ще се окаже ключов за бъдещето ви, можете да „обновите” живота си или да зададете силен старт, особено родените през втори деканат, но и всички останали в различна степен.
В понеделник, вторник и сряда се пазете от прибързани реакции. „Подмолните течения” са силни, но и интуицията ви. Правете краткосрочни планове, за да можете да реагирате на момента.
В събота и неделя се пазете от загуби. Между впрочем, цялата седмица предупреждава, че разходите ви могат да надвишат приходите…Не са изключени и измами, подвеждане и обърквания в този сектор. Ако предстои уреждане на кредити, заеми или други и е възможно отлагане- отложете!
Дева
От 12 август Юпитер ще започне да транзитира през Дева, а това е знаково събитие за вас- веднъж на 12 годни, което ще зададе нов социален цикъл изпълнен с нови възможности, но и императивни послания да оставите нещо зад гърба си, което е изживяло своето време.
Какво? През целия август  звездите ще ви дават ясни послания в тази посока. Дали ще се отнася до хора- недоброжелатели, конкуренти, нелоялни партньори или стереотипи на поведение, които явно не ви носят удовлетворение? Дали е променена и обновена среда поради „цикличността” и необходимостта да се развиваме, понеже е дошъл моментът да стъпим на друго ниво на развитие и отговорности?
Новолунието от четвъртък и петък ще ви подтикне да разчистите пътя си през следващия месец, към собственото ви чувство на щастие и желания. Ще можете да разчитате на чужди или скрити ресурси, които ще ви подкрепят в идеите „планово” или по един неочакван начин.
Същевременно околните, приоритетно /ваши партньори-лични или делови/ са повод за повишено внимание, напрежение, грижа…остава нещо недоизказано, а при някой и откровено измамно.
Обърнете внимание на силната си интуиция, особено в събота и неделя- тя може да доведе до прозрения, да получите спонтанни отговори…
В понеделник, вторник и сряда- сте търсена и предпочитана компания, при нужда- можете да разчитате на приятели.
Везни
Вероятно ще отделяте много енергия, за да утвърдите авторитета си в колектив, сред приятели и/или да се „доказвате” пред любим човек. Околните се държат доста непредвидимо и изненадващо, непоследователно.
Конкуренцията и изискванията към вас растат, но също така и шансовете да получите „внезапна” подкрепа от ваши партньори /лични или делови/. За някой това е втора възможност, нещо като „старата песен на нов глас”, за други- нов и обновен път на развитие във връзките, който ще стартира от четвъртък и петък, съответно ще влияе и ще зададе направление през август като минимум.
Възможно е стари другари да напомнят за себе си, да искат да ви подадат ръка.
В ежедневието ви съществува известен хаос, неопределеност. Не е изключено рутинните задължения да ви натоварват повече или да имате нужда от почивка. Ако сте служител във фирма- пазете се от интриги, не позволявайте да ви въвличат в задкулисни схеми.
Здравето ви също е по-уязвимо, пазете се да не пипнете някой вирус…
По различни поводи понеделник, вторник и сряда са важни за имиджа ви- дайте най-доброто от себе си.
В събота и неделя е подходяща почивката…
Скорпион
Новолунието от четвъртък и петък ще превърти и за следващия месец като основен приоритет- социалното ви положение /кариерно развитие и/или брак/. Възможно е да възникнат „внезапни” нови възможности или пък да се върнете към стари такива, но обновени и подобрени като вариант за вашето бъдеще.
Неочаквани шансове и изненади ще ви съпътстват почти на  всяка крачка, факт, който ще прави ежедневието ви доста динамично и ще го „превключи” на висока скорост.
Мнозина от вас ще променят и нещо в стила си, в предпочитанията си, в начина по-който представят себе си или пък възприемат околните.
Това е нещо като финален акорд, който трайно ще се запечата в имиджа ви и ще е резултат на натрупвания през изминалите две години.
Сега навлизате в нова конкурентна среда за следващите близо три години. Тенденцията ще ви мобилизира и може да се превърне в своеобразен скок напред и нагоре по социалната стълбичка до края на септември.
В понеделник, вторник и сряда влияете силно на околните.
В събота и неделя -  интересни новини от приятели, емоционални разговори.
Стрелец
Новолунието от четвъртък и петък ще ви надарят с втори шанс да разширите хоризонтите пред вас- в пряк и преносен смисъл, чрез постигане на високи цели, чрез обуване с хора стоящи далеч от вас, чрез реални пътувания и т.н.
Огнената енергия на Лъв винаги е подкрепяща за вас, а сега Марс- допълнително ще разгорещи страстите, ще ви зареди с ентусиазъм и ярки желания да си доставяте удоволствия, да разчупите ежедневието или да излезете извън рамките на познатото. Ако искате ,така и ще бъде, почти до края на август вие притежавате значима доза късмет, поддържащи намеренията ви обстоятелства.
Същевременно някакви приоритетни въпроси- семейство, кариера- по различни поводи ви карат да изпитвате съмнения, а някой от вас и тревога, така че да ви поставят на прага на житейски кръстопът. Обърнете внимание на първите сигнали през тази седмица, защото от септември- те ще се усилят в значима степен, а както знаем- в началото винаги по-лесно се влияе, можем да се пазим от грешки, да спрем вид негативни процеси…
В понеделник, вторник и сряда ви занимават чисто финансови въпроси, не са изключени принудителни или непланувани разходи.
В събота и неделя ескалират разяснителни разговори, дребни действия или решения имат широко отражение.
Козирог
Новолунието от четвъртък и петък ще ви превърти на нов тур през август, така че да разрешите семейни, битови и имотни въпроси, юридически казуси, ако съществуват подобни- те ще са ярки и ще клонят към развръзка. Ако имате стари дългове, неуредени наследствени казуси- също ще ескалира необходимост да ги разрешите.
През тази седмица можете да разчитате на добронамереността на другите, както и тяхната подкрепа- морална или чисто финансова.
Възползвайте се при нужда, но не злоупотребявайте и не разчитайте на дългосрочни подобни перспективи- сега те са моментно състояние, от което трябва бързо да се възползвате.
В понеделник, вторник и сряда фокусна точка са ваши партньори- лични или делови.
В събота и неделя не са изключени емоционални разговори, но и преувеличения ,изкривяване на информацията…
Водолей
Новолунието от четвъртък и петък ще ви дари с втори шанс да зададете положителен тон на партньорските ви връзки, да изгладите евентуални негативи…Август като цяло е определящ за фона на настоящите ви взаимоотношения, за цялата следваща година и по различни поводи ще се окаже доста важен в този аспект от живота ви.
Но оптимално можете да въздействате до 12 август. След това Юпитер ще напусне сектора на Лъв, а вие съзнателно или не, вече ще сте по-склонни на равносметки- какви преобразувания се случиха в личния ви живот през изминалата година, дали любовта и чувствата, които сте трансформирали са минали на по-високо ниво или са на път да останат окончателно зад гърба ви?
Действайте, насочвайте, това е финален акорд в този сектор и на този етап, ни ви дава шансове-някой от които и неочаквани, като резултат от разговори, новини…други-естествен завършек за предишни намерения.
Финансовото ви положение отново е сложно и повод за напрежение, недоразумения. Пазете се от измами, неправилни инвестиции, че и кражби.
В понеделник, вторник и сряда ежедневието е наситено с ангажименти.
Събота и неделя са емоционални, склонни сте на крайности.
Риби
Новолунието от четвъртък и петък ще ви даде нов шанс да подобрите условията си на труд, да се докажете на работното място, да спечелите бонус, повишение, а като минимум- морално удовлетворение.
Ежедневието ви става все по-напрегнато, поради нараснали ангажименти, повишение на изискванията към вас или поява на явна конкуренция, която ще ви мобилизира.
Действайте, бъдете инициативни, обърнете внимание на „сигналите” на Съдбата, направлявайте и усилията ви ще се увенчават с успехи, понякога по един неочакван и внезапен начин.
Същевременно назряват някакви недоразумения, съмнения, недоизказани думи между вас и ваши партньори /лични или делови/. Възможно е вие да криете истинските си чувства или вас да ви мамят. Ни позволявайте да нахлуе съмнение в отношенията ви и незабравяйте, че в началото винаги по-лесно се влияе. Подобни тенденции в противен случай ще ескалират през септември…
В понеделник, вторник и сряда въздействате силно на хора близки до сърцето ви, притежавате доза късмет- възползвайте се.
В събота и неделя не са изключени разяснителни разговори, но и преувеличения, вид изкривявания и само-внушения!


Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads