Видео преглед на вестник Уикенд

вторник, 5 май 2015 г.

333 километра в час

Кой кара с 333 км/ч по двулентов път?


„Това реално не е кой знае каква случка“, коментира в предаването „Здравей, България“ на Нова ТВ Иван Киров скандалното видео, който показва как шофира с 333 км/ч.
Клипчето го заснех преди четири години за собствено ползване и да го покажа на приятели. Идеята е да се види как ускорява до 300 км/ч една от най-бързо ускоряващите коли. Автомобилът е „Ауди RS6“ с тунинг на една немска фирма, Ем Те Ем“, пояснява синът на бизнесмена Киро Киров.
„Не е казано къде е направен клипът, има места по света където тази скорост е разрешена. Може да е направен в Германия, където мога да карам и с 400 км/ ч в рамките на закона“, казва в ефира Киров.

На въпрос на водещия къде всъщност е направен клипът, наистина ли е в Германия, Киров отговаря „Ами-и, да“ и добавя към обяснението си:
„Няма както да се разгневявате. Държавата с най-малко пътни инциденти в цяла Европа е държавата, където няма ограничения на скоростта. Което означава, че скоростта изобщо не е някакъв фактор...“
На забележка на водещата, че според всички статистики именно скоростта е фактор за високата смъртност на пътя, Киров отговаря, че това са изкривени статистики. По думите му всеки катаджия, който е изпратен на пътен инцидент, трябва да попълни лист за статистиката и най-лесно му било да запише, че инцидентът е станал заради несъобразена скорост.
„Естествено, че когато има закони, те трябва да се спазват. Ако клипът е правен в Германия, където няма ограничения, аз закона не съм го нарушил“, заявява Киров пред Нова.
Конкретно за България казва, че има нарушения – за превишена скорост, и когато са го хващали, си е плащал всички актове и глоби, но принципно не правел никакви нарушения по пътя.



 Източници: NovaNews.bg , vesti.bg

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads