Видео преглед на печата

вторник, 24 март 2015 г.

Защо държавата подкрепя тютюнопушенето?

Не купувай контрабанда! Вредно е за всички!

С това послание "Булгартабак" иска да ни покаже колко е вредно да купуваме контрабандни цигари. А дали е полезно изобщо тютюнопушенето?
Редно ли е то да се рекламира по медии и билбордове? Кампанията на "Булгартабак" подкрепена от държавата само морално, се тиражира в редица медии, които най-вероятно не правят това безплатно от иначе така моралните медии.
Тук идва въпроса кой има повече интерес от кампанията- "Булгартабак" за да реализира повече продажби или държавата за да събере повече данъци?

Ето как икономистът Евгений Кънев коментира кампанията на страницата си във Фейсбук:

"Държавата прави рекламна кампания с наши пари за подкрепа на "Булгартабак", която държава не иска да провери КОЙ е собственик. Като сложим и думите на премиера от вчера, че очаква само около 1 млрд лв. кредити да бъдат върнати от КТБ от общо 6 млрд, повторено от минфина Горанов за около 20%, нещата много загрубяват. Трето, за прокуратурата съществува единствено сигнал срещу ЦВ, но не и срещу ДП. Без отговор на тези въпроси, гражданите с право ще се съмняват, че всичко е имитация. Само един човек може да докаже, че не е така. ТОЙ си знае".

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads