Видео преглед на вестник Уикенд

петък, 19 декември 2014 г.

Списание "National Geographic KIDS"

Списание "National Geographic KIDS"
Завръщането на потайния рис
в декемврийския брой на сп. National Geographic KIDS

Рисът – една горска легенда
Евразийският рис е най-големият от четирите вида рисове. Тези самотни котки се прокрадват през горите от Западна Европа, през цяла Русия, чак до Централна Азия. Ловуват зайци, гризачи, птици и елени. Но без гъстото покривало на дърветата и храстите на рисовете им е много трудно да издебнат плячката си. Навсякъде, където хората са унищожили техния естествен горски дом, котките едва оцеляват или дори са изчезнали. NG KIDS ще ти разкаже за плана на учените да върнат изчезналите рисове.

Невероятно, но факт
Знаеш ли, че слончетата смучат хоботите си, както децата смучат палците си? А известно ли ти е, че пеликанът може да побере в торбата си повече от 11 литра вода – колкото 32 кутийки с безалкохолно? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Невероятно, но факт“.

Градска джунгла
Малките и големите градове са пълни със сгради, коли и хора. Много обаче крият и неочаквани диви преживявания. Тъй като човешките селища се разширяват, навлизайки в териториите на дивите животни, те се научават да живеят в градовете. NG KIDS ти разказва какво се случва, когато диви животни се заселят в града.

Мантите – тeзи странни плоски риби
Гигантските манти живеят в тропическите и субтропическите води по цялата ни планета. Някои остават близо до брега, а други мигрират на стотици километри навътре в морето. Големите, подобни на крила перки на мантата достигат размах 7 м. Освен това една трета от ширината на мантата е уста, която може да се отвори до 2,40 м. NG KIDS ти предлага 7 любопитни факти за мантите.

Объркващи картинки с трикове
Човешкият мозък е по-бърз и по-умен от суперкомпютър. Но дори и твоят прекрасен ум може да се заблуди. Зрителните измами използват цветове, шарки и други неща, за да те подлъжат да видиш нещо, което всъщност не съществува. NG KIDS ти представя няколко ефектни илюзии и науката, която се крие зад тях.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на декемврийския брой на National Geographic KIDS.

Няма коментари:

Вестник Галерия

Вестник Уикенд, брой 46- целия брой

Участие в проучвания срещу заплащане

Времето в момента

Ads